Відомий кондитер Валентин Штефаньо започаткував дипломатичні гастроекскурсії

Відвідувачі знайомилися з мистецтвом випікання хліба, багетів та круасанів, місили тісто та формували випічку разом з професіоналом, роботи якого відомі далево поза межами Закарпаття. А ще куштували оригінальні десерти та солодкі вироби «від Штефаньо».
«Це дружня подорож на наше підприємство для того, щоб гості Ужгорода, які і працюють у нашому місті, мали можливість познайомитися з нашими традиціями, з нашими туристичними родзинками. Сьогодні – це працівники угорської дипломатичної установи, сподіваюся, ми зможемо незабаром організувати такий візит і для словацьких колег» - каже Валентин Штефаньо, який переконаний: такі пізнавальні акції повинні поширитися і на інші крафтові галузі Закарпаття.

«У нас є достатньо того туристичного та гастрономічного потенціалу, який ми можемо представити як мінімум для тих країн, з якими ми межуємо», - додав відомий кондитер.
Круасани, традиційний французький багет, хліб за особливими рецептурами — візитери мзогли побачити не тільки процес приготування на випікання, але й взяли в ньому активну участь. Цікавилися також особливостями кондитерського мистецтва у виготовленні тістечок «добош», «наполеон», естергазі» та інших смаколиків, які виготовляє Валентин Штефаньо з командою.

«Мені хочеться дати їм таку емоцію, яку я пам’ятаю ще з глибокого дитинства. Коли не був знайомим з кулінарними процесами, бачив тістечка тільки в магазині і наскільки був захопленим, як вдалося спостерігати за самим виготовленням хліба та тістечок», - зауважив Валентин Штефаньо.

Відвідини тривали кілька годин, адже саме стільки часу необхідно було для того, щоб з борошна та необхідних інгредієнтів з’явилися запашні круасани, хліб та багети від відомого закарпатського кондитера, створені разом з гостями.





Ірина Бреза для zaholovok.com.ua
До теми
- 20 людей, які змінюють Закарпаття
- Закарпатець на позивний «Трамп»: «Віддати Донбас? А як дивитися в очі дітям тих, хто там загинув?»
- Педагоги, якими пишається Закарпаття: шлях сертифікації та нові можливості
- Ужгород. Війна за 1000 кілометрів від фронту
- Розумом у Берліні, а серцем в Україні. Як вчителька з Ужгорода опанувала німецьку та вчить дітей у Берліні
- Інновації ужгородських науковців: як мікробіом допомагає діагностувати та попереджати посттравматичні розлади
- Поліцейський, що малює ікони: під час АТО долучився до лав Нацполіції, а в розпал війни відкрив виставку в закарпатському замку Сент-Міклош
- “Вірний завжди”: пам’яті морпіха Владислава Мельника з Луганщини, який знайшов місце останнього спокою на Закарпатті
- У Коритнянах створили осередок Пласту
- В Україні вшановують пам’ять жертв Голодоморів
- Тор та його людина. Історія кінолога Іллі та його чотирилапого «побратима»
- Дрон не лише зброя, а й засіб порятунку: історія бійця Національної гвардії України Романа
- Як у Мукачеві працює перший на Закарпатті крематорій для тварин
- Втрачений Ужгород: палац Штернберґера
- Втрачений Ужгород: палац Штернберґера
- Стрільбище «Вояк»: навіщо цивільним навички стрільби
- На Закарпатті розробляють нову регіональну молодіжну програму
- “Наш дім там, де добре дітям”. Як Закарпаття стало прихистком для родин, що прийняли дітей
- 101 день на позиції – ужгородець Валерій «Шум» більше трьох місяців утримував позиції в зоні відповідальності підрозділу в Донецькій області
- «Спостерігати за ворогом із дрона – це одне, а зустріти віч-на-віч, коли бачиш його зіниці, – зовсім інше…» Історія бійця 128-ї бригади Володимира

До цієї новини немає коментарів