Відомий кондитер Валентин Штефаньо започаткував дипломатичні гастроекскурсії

Відвідувачі знайомилися з мистецтвом випікання хліба, багетів та круасанів, місили тісто та формували випічку разом з професіоналом, роботи якого відомі далево поза межами Закарпаття. А ще куштували оригінальні десерти та солодкі вироби «від Штефаньо».
«Це дружня подорож на наше підприємство для того, щоб гості Ужгорода, які і працюють у нашому місті, мали можливість познайомитися з нашими традиціями, з нашими туристичними родзинками. Сьогодні – це працівники угорської дипломатичної установи, сподіваюся, ми зможемо незабаром організувати такий візит і для словацьких колег» - каже Валентин Штефаньо, який переконаний: такі пізнавальні акції повинні поширитися і на інші крафтові галузі Закарпаття.
«У нас є достатньо того туристичного та гастрономічного потенціалу, який ми можемо представити як мінімум для тих країн, з якими ми межуємо», - додав відомий кондитер.
Круасани, традиційний французький багет, хліб за особливими рецептурами — візитери мзогли побачити не тільки процес приготування на випікання, але й взяли в ньому активну участь. Цікавилися також особливостями кондитерського мистецтва у виготовленні тістечок «добош», «наполеон», естергазі» та інших смаколиків, які виготовляє Валентин Штефаньо з командою.
«Мені хочеться дати їм таку емоцію, яку я пам’ятаю ще з глибокого дитинства. Коли не був знайомим з кулінарними процесами, бачив тістечка тільки в магазині і наскільки був захопленим, як вдалося спостерігати за самим виготовленням хліба та тістечок», - зауважив Валентин Штефаньо.
Відвідини тривали кілька годин, адже саме стільки часу необхідно було для того, щоб з борошна та необхідних інгредієнтів з’явилися запашні круасани, хліб та багети від відомого закарпатського кондитера, створені разом з гостями.
Ірина Бреза для zaholovok.com.ua
До теми
- Історія одного пам’ятника в Ужгороді: Олександр Духнович
- Від солдата до командира зенітної батареї. Історія медика із Мукачева
- Перспективна євроколія: детально про нову вузькоколійку, особливості та куди її потягнуть з Ужгорода
- «У перші дні війни ворог мав величезну перевагу, в багато десятків разів…» Історія бійця 128 бригади Кирила
- “Я без своїх дівчат життя не уявляю”: як сім’ї на Закарпатті стають усиновлювачами під час війни
- Грант у 500 000 грн для дружини ветерана: історія успіху підприємиці з Ужгорода
- «Мені 53 роки, я колишній начальник карного розшуку, капітан міліції. У обох моїх очах штучні кришталики, але я пішов у бойову бригаду…» Історія бійця 128-ї бригади
- Рентген для меча: що показали дослідження старовинного експонату в ужгородському замку?
- 10 книжкових подарунків із Закарпаття: чому на них варто зупинити свій вибір
- "Я відкопав цього військовослужбовця і ми продовжили далі бій": історія прикордонника Андрія Яворини
- «Я повернувся в Україну не для того, щоб сидіти в тилу, тому не роздумував». Історія бійця 128-ї бригади Дмитра
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у серпні 1925-го?
- "Я щодня чекаю сина додому": спогади матері мукачівського Захисника
- Як варять бограч у закарпатській 128-ій бригаді
- “Спостерігаємо значне збільшення заяв від вступників” – ректор УжНУ Володимир Смоланка про проміжні результати вступної кампанії 2025
- “Пам’ятайте, що за кожним ветераном чи ветеранкою стоїть унікальний і складний досвід ”, - психологиня Людмила Балецька
- «По нас і «Гради» працювали, і ствольна артилерія, і танки, і вертушки…» Історія бійця 128-ї бригади Дмитра
- В Ужгороді внесли зміни у маршрути автобусів №38 та №24
- Віктор Суліма (Грузин): «Мрію відкрити невеличкий туристичний комплекс десь у мальовничому селі»
- Міжнародний кінофестиваль імені Макса Сіра вперше пройде в Ужгороді
До цієї новини немає коментарів