УВАГА! НЕБЕЗПЕКА!

Синоптики Українського гідрометцентру попереджають про найважливiшi гiдрометеорологiчнi явища, що спостерігатимуться на території країни впродовж двох наступних діб.

 

4-5 березня у високогірних Карпатах зберігається небезпека сходження снігових лавин. Про це йдеться в штормовому попередженні Гідрометцентру. Вночі 4 березня в Карпатах і Закарпатті місцями сильний дощ і мокрий сніг. Крім того, у деяких регіонах України очікується підвищення рівня води над позначками: на річках Криму, у басейнах Сяна, Дністра, у Львівській, Івано Франківській областях на 0,5- 1,5 метра , Пруту, Сірету, річках Закарпаття - на 0, 3- 1,0 метра . Місцями можливий вихід води на заплаву.

***

2 березня на Закарпатті пройде дуже сильний дощ, у прикарпатських областях - сильний дощ та мокрий сніг. У західних областях пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, на високогір"ї Карпат - 25-30 м/с. На дорогах країни місцями ожеледиця. Вночі у південній частині країни стелитиметься туман, видимість на автодорогах 200-500 м.
2-3 березня очікується зростання рівнів води (в метрах над поточними): на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.), у верхів’ї Тиси, її притоках - на 0,5-1,5, ділянці Тиси Великий Бичків-Вилок - 2,0-3,0 (з виходом води на заплаву біля м. Тячів), у пониззі Боржави - 2,5-3,5 (з виходом води на заплаву у Виноградівському районі); Сиреті, річках басейну Прута - 0,3-1,0 (можливе формування заторів з додатковим підняттям 0,2-0,7); річках басейну Західного Бугу - 0,2-0,7 (з виходом води на заплаву).

 

04 березня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів