Закарпаття: Партія "Єдиний Центр" хоче відкрити Європу для українців

Сьогодні, 7 травня, в Ужгороді під вікнами Генерального Консульства Угорщини пройшов мітинг "Вікно в Європу", організований партією Єдиний Центр. Аналогічні пікетування посольств та консульств країн Євросоюзу відбулися на території усієї країни.

 

"Україна у 2005 році ввела безвізовий режим для громадян Європейського Союзу. Але у відповідь ми не побачили такого самого рішення щодо України, – розповідає керівник Секретаріату Ужгородської міської організації Єдиного Центру Ярослава Гасинець. – Наші вимоги прості: скасування візового мита, спрощення процедури отримання візи, надання безкоштовних віз на 90 днів студентам, спортсменам, працівникам культури та бізнесменам, озвучення мотивованої причини у випадку відмови у візі". Єдиноцентристи також вимагають усунути посередницькі структури при процедурі отримання візи та звільнити корумпованих службових осіб консульств і посольств.

Ужгородські активісти Єдиного центру тримали в руках транспаранти з написами "Європейським посольствам – європейську культуру", "Без України пазл Європи не скласти", "Вільній людині – вільне пересування Європою" та ін. Перехожим активісти роздавали буклети із інформацією про вимоги українців до Євросоюзу та збирали під цими вимогами підписи.

У Закарпатті пікети пройшли під усіма 4 консульствами: у Берегові під Угорським Консульством, в Ужгороді – ще під Словацьким та Почесним Словацьким Консульствами.

Загалом, в Україні члени партії Єдиний Центр та прихильники озвучених ними ідей пікетували у 28 містах під 48 приміщеннями консульств та посольств країн Європейського Союзу. Найближчим часом єдиноцентристи обіцяють повторити акцію. Потім зібрані підписи передадуть у ті установи, під якими проходили мітинги.

ЗІА "Простір"

 

07 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів