Прокуратура порушила справу проти міліціонера, який застрелив мисливця

11 листопада прокуратурою області порушено кримінальну справу за умисне вбивство та перевищення службових повноважень проти старшини міліції, який застрелив 23-річного мисливця.

 

За інформацією начальника слідчого відділу прокуратури області Валерія САВКИ, з”ясувалося, що 8 листопада відпрацьовуючи лісові масиви В.Березнянського району, помічник дільничного інспектора міліції райвідділу ГУ МВС України в Закарпатській області старшина міліції К, виявив на території урочища „Велика Пасіка” трьох мисливців. Під час перевірки у цих громадян наявності відповідних дозволів на право зберігання та носіння мисливської зброї, з”ясувалося, що у братів Володимира С.,. Юрія С. та Мирослава С., відсутні будь-які документи на право полювання.
Тому, міліціонер попросив їх прослідувати в с. Кострино для складання адміністративного протоколу про правопорушення. Під час цього, між міліціонером та молодшим з мисливців, Мирославом, виникла сварка. В процесі якої, старшина міліції умисно, з метою позбавлення життя останнього, явно перевищуючи свої повноваження щодо застосування вогнепальної зброї, здійснив постріл із штатного автомата АКСУ – 74 в район грудної клітини Мирослава, спричинивши йому смертельне поранення, від якого той помер на місці.
За словами Валерія Савки, в діях старшини міліції, вбачаються ознаки злочинів, передбачених ст.ст. 115 ч. 1, 365 ч. 3 КК України, тобто умисне вбивство та перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.
На даний момент, слідство триває і прокуратура наполягає на взятті міліціонера під варту.

Прес-служба прокуратури області

 

13 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів