Митрополит Володимир: "Людей турбує проблема бездуховності"

Минулої суботи в урочищі Воєводино (Перечинський район) вже з самого ранку було людно. Місцеві мешканці зійшлися на освячення новозбудованого храму Святої Катерини.

 

На Службі був присутній почет Православної церкви Московського патріархату зі всієї України, а храм освячував Предстоятель Української Православної церкви Митрополит Київський і всієї України (УПЦ — Московський Патріархат) Володимир (Сабодан).
Один рік знадобився на будівництво храму. Ідея будівництва саме у цьому місці належить меценатові Сергієві Мошаку. Він і фінансував увесь проект за власний кошт. Усі ідеї дизайну С. Мошака реалізував архітектор Ярослав Балог, а розпис робили художники з Почаївської лаври, вітражі виготовляли зі скла студії "Стиль Тіфані", дзвони виливали за особистим замовленням у Польщі, над дзвонами працювали і спеціалісти з Німеччини. Такий дзвін буде чути за 5 кілометрів. Очевидно, що над проектом чимало працювали, адже храм виглядає стильно, сучасно, біля нього є лавиці, додаткове освітлення.
"Після смерті моїх батьків я вирішив збудувати на пам’ять про них храм. Можна було вибирати будь-яке місце. Відпочиваючі у Воєводині залишали свої побажання щодо того, що ніде Богові помолитися. Отож обрали саме Воєводино", — розповідає пан Мошак. За його словами, у храмі, ймовірно, вже до свята Св. Катерини-мучениці (7 грудня — Авт.) буде церковний настоятель, який зможе і молодят обвінчати, і немовля охрестити. Меценат каже, що любить дивувати людей. Він запропонував Блаженнішому Володимирові нову ідею, останній її схвалив. "Можливо, я буду одним із перших людей, хто введе, так би мовити, новий образ", — інтригує Сергій Миколайович. Цікавинок загалом багато. Одна з них та, що тут створять умови для молитви не лише православних, а й католиків, мусульман, словом, людей різних віросповідань.
У день освячення Сергієві Мошаку вручили найвищу нагороду — Орден Преподобного Іллі Муромця І ступеня.
Маючи нагоду, журналісти також запитували в Митрополита Володимира, що сьогодні турбує людей. Блаженніший вважає, що людей непокоїть проблема бездуховності, вони шукають дорогу до церкви. Також, за словами Митрополита, люди прагнуть добробуту. "До нас звертаються багато хворих і бідних людей, які не мають за що купити ліки. Дуже багато дітей, хворих на різноманітні недуги. Батьки плачуть, просять допомогти зробити операцію за межами України. Ми, у свою чергу, шукаємо якихось добрих людей і просимо допомоги", — каже Митрополит. Він закликає людей цінувати найбільший дар Божий — життя і любити його яким би воно не було. "І тоді буде мир на душі й спокій у серці", — переконаний Митрополит.

РІО

 

14 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів