Юні ужгородські баскетболісти захистили титул чемпіонів

Юні ужгородські баскетболісти захистили титул чемпіонів
11–12 травня в Хмельницькому проводився Фінал чотирьох Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед гравців 2010 р.н.

 

У фінальному етапі боротьбу за титул вели чотири колективи: «Прометей» (Слобожанське), СДЮСШОР-5-ДФКС (Дніпро), СКЦ-Плоскирів (Хмельницький) та ЗОДЮСШ м. Ужгород. До вирішальних матчів закарпатці підходили в статусі фаворитів. Наша команда, будучи діючим чемпіоном, мала у своєму активі 9 перемог у 9 протистояннях. Фінальні звитяги закарпатцям далися нелегко, однак завдяки непоступливому характеру, великій самовіддачі та неймовірному бажанню до звитяг ЗОДЮСШ м. Ужгород другий рік поспіль вдалося привезти до Закарпаття «золото».

У півфіналі нашим суперником був СКЦ-Плоскирів (Хмельницький). На майданчику тривала напружена непоступлива боротьба. Команди по черзі володіли ініціативою, але розвинути успіх нікому не вдавалося. Після чотирьох зіграних чвертей на табло був паритет – 89:89 (15:17, 20:28, 32:15, 22:29), тож довелося грати овертайм. У заключній 5-хвилинці краще діяли ужгородці (105:102), які й вибороли перепустку до фіналу.

У головному поєдинку чемпіонату закарпатцям протистояла команда СДЮСШОР-5-ДФКС (Дніпро), яка в паралельній грі 1/2 фіналу перемогла «Прометей» (Слобожанське) – 83:67. Двобій за звання чемпіонів тримав у напрузі від стартової й до фінальної сирени. Жодна з команд не бажала поступатися, і гравці діяли на своїх максимальних можливостях. На долю зустрічі впливала чи не кожна атака. У підсумку ЗОДЮСШ м. Ужгород виборола «золоту» перемогу з рахунком 95:93 (26:11, 19:28, 28:24, 22:30).

Бронзовим призером чемпіонату України став «Прометей» (Слобожанське), котрий у грі за 3-тє місце здолав СКЦ-Плоскирів (Хмельницький) – 82:74.

Відзначимо, що захисник Артем Дьордяй, який представляє ЗОДЮСШ м. Ужгород, був визнаний MVP сезону і ввійшов до символічної збірної чемпіонату.

Олег МИКИТА, Карпатський об'єктив

 

15 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів