Законопроект про люстрацію, який готував закарпатський нардеп, прийнятий 252 голосами

Верховна Рада включила до порядку денного і прийняла за основу Закон про очищення влади, який передбачає люстрацію політиків.

 

За включення до порядку денного проголосували 249 депутатів, за прийняття за основу – 252 депутата.

Мова йде про закон 4359а авторства 16 депутатів з різних фракцій.

Очікується, що після прийняття цього закону політики, причетні до антидержавних дій, втратять можливість приймати участь в управлінні країною.

Нагадаємо, що авторами законопроекту № 4359а "Про очищення влади" виступили народні депутати Юрій Дерев'янко (позафракційний), Віталій Журавський ("Економічний розвиток"), Олег Тягнибок (фракції "Свобода"), Сергій Соболєв (фракція "Батьківщина"), Віктор Чумак (фракції "Удар"), Леонід Ємець ("Батьківщина"), Олег Бондарчук ("Свобода"), Олег Осуховський ("Свобода"), Юрій Сиротюк ("Свобода"), Валерій Пацкан ("Удар"), Сергій Каплін ("Удар"), Ярослав Гінка ("Удар"), Роман Чернега ("Удар"), Павло Різаненко ("Удар") та Юрій Благодир (група "Суверенна європейська Україна").

Цей законопроект передбачає проведення процедури відповідної перевірки при вирішенні питання про можливість призначення особи, як суб'єкта перевірки, на посаду в органах влади, а також організація процедури перевірки осіб, які є суб'єктами перевірки на відповідність визначеним законопроектом критеріям, з метою вирішення питання щодо можливості їх подальшого перебування на відповідній посаді.

"Стосовно осіб, які претендують на зайняття посади державного службовця, за їх письмовою згодою проводиться перевірка в порядку, встановленому законом України "Про очищення влади". У разі прийняття на державну службу на конкурсній основі така перевірка проводиться після проведення конкурсу стосовно осіб, які рекомендовані для призначення на посаду", - йдеться у документі.

 

14 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів