Міжнародне журі по-особливому вразила фотокомпозиція з Говерли (фото)

Світлина з України перемогла в конкурсі "Вікі любить Землю 2014"

 

У фотоконкурсі "Вікі любить Землю" перемогла світлина "Вид на Карпатський національний природний парк з Говерли" Дмитра Балховітіна.

Про це повідомляє ГО "Вікімедія України". Як йдеться у повідомленні, журі було особливо вражене композицією фото та грою світла.

Міжнародне журі складалось із 7 осіб, більшість з яких мають досвід у сфері фотографії природи: Дієго Дельсо (Іспанія/Німеччина), Мухаммад Махді (Танзанія/Індія), Хуліан Монхе-Нахера (Коста-Рика), Сузанна Планк (Австрія), Естер Соле (Іспанія), Олег Жарій (Україна) і вікімедієць Wikimk (Македонія). Кожна з країн-учасниць могла пропонувати одного члена журі, проте тільки 5 країн скористалось такою можливістю. Двох інших членів журі призначив міжнародний організаційний комітет.

Завданням фотоконкурсу "Вікі любить Землю" є, з одного боку, створити якісні вільноліцензовані світлини якомога більшої кількості пам'яток природи, і, з іншого, сприяти охороні природи через популяризацію інформації про пам'ятки природи.

Ідея провести конкурс "Вікі любить Землю" виникла у 2012 році як логічне доповнення до успішного фотоконкурсу "Вікі любить пам'ятки", присвяченого історичним та культурним пам'яткам. Цю ідею вперше втілили в Україні протягом 15 квітня - 15 травня 2013 року.

У 2014 р. до конкурсу приєднались іще 15 країн з Європи, Азії, Африки та Америки. У більшості країн конкурс проходив з 1 по 31 травня, але в деяких країнах конкурс завершився пізніше. Найпізніше конкурс завершився у Сербії — 15 липня. Загалом протягом конкурсу понад 3 тис. учасників завантажили і опублікували на умовах вільної ліцензії понад 70 тис. світлин.

 
 

водоспад Аїн-Леградж, провінція Бордж-Бу-Аррерідж, Алжир Фото: Chettouh Nabil

Аїзер, масив Джурджура, провінція Буйра, Алжир Фото: Chettouh Nabil

Регіональний ландшафтний парк "Зуївський", Донецька область, Україна. Фото: Віталія Башкатова

вид на ботанічний заказник "Новий Світ" з мису Капчик, АР Крим

Aekingerzand, національний парк "Дрентс-Фріз-Вольд", Нідерланди

Національний парк "Серра-дус-Органос", штат Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Фото: Карлус Перес Коуту

гора Крчин, Національний парк "Маврово", Македонія Фото: Мартина Димитрієвського

скеля Шаан-Кая, Ялтинський гірсько-лісовий природний заповідник, АР Крим Фото: Олександра Черних

"Вид на Карпатський національний природний парк з Говерли" Дмитра Балховітіна

Національний парк Мукрі у волості Рапла, Естонія. Фото: Янно Лойде

 

12 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів