Закарпатці хочуть нагодувати «французькими» качками всю Україну (ФОТО)
На Ужгородщині запрацювало підприємство, де вирощують качки селекційних порід.
На Закарпатті активно відроджують галузь птахівництва: область має шанс стати центром в Україні по вирощуванню качок та забезпеченню українців популярним у Європі продуктом. Адже у промислових обсягах каченятами займаються тільки в одній області України – Черкаській. Закарпаття може скласти достойну конкуренцію, повідомляє Ужгородський прес-клуб.
Минулого року у Концово, незважаючи на економічну кризу, започаткували перспективний проект, тут вирощують французьких каченят селекційних порід Пекінка, мускусна, Мулард.
Анатолій Лукінчук, директор ТОВ «Колосія», каже, що попри спад в економіці, вирішили відродити галузь птахівництва на Закарпатті. «Ми звернули увагу на каченяток і знайшли домовленості з відомою французькою фірмою. Кожна порода має свої відмінності, ми вирішили зупинитися на трьох і з жовтня 2014 року запустили виробництво. На сьогодні поголів’я складає достатню кількість, щоб забезпечити Закарпатську область і навіть постачати каченят та м'ясо птиці в інші області. Всі звикли до курки, то ми будемо дещо змінювати ці стереотипи. Качине м'ясо – більш дієтичне, краще, ніж куряче. Звичайно, умови вирощування качок більш затратні: для відгодівлі бройлера треба витратити 45 днів, а качки - 2 місяці, а також більші затрати на енергоносії, обслуговування. Тому воно дещо дорожче від курячого – на 20-23 %», - розповів Анатолій Лукінчук.
До цієї новини немає коментарів