Шість мобільних «мобілізаційних» груп працюватимуть на гірських дорогах Закарпаття

Нещодавно призначений на посаду військового комісара Хустсько-Міжгірського ОМВК Андрій Камоліков на зібранні наголосив керівникам населених пунктів району на необхідності співпраці.

 

Адже показники Хустщини впродовж часткової мобілізації були невтішними. Позаду 5-ть черг часткової мобілізації й на початку 6-ї повинен бути вже певний досвід. Проте за підсумками попередніх хвиль показники Хустського району далекі від ідеальних, пише Міжгір’я онлайн. В чому проблема – на цьому питанні новопризначений військовий комісар Хустсько-Міжгірського ОМВК Андрій Камоліков на нараді у Хусті не акцентував. Він каже: пріоритет – належна співпраця надалі і усунення недоліків перших 5-ти черг заради належного старту та проведення вже 6-ї черги. Розпочав із оповіщення військовозобов’язаних.

Головний військовий Хустщини додав, що наразі контролює хід оповіщення шість створених ним мобільних груп, які працюють по сільських радах. Звітуватимуть групи двічі на день: перед обласним центром, містом Рівне та перед Києвом. Відтак за перші чотири дні 6-ї хвилі часткової мобілізації військовим вдалося з’ясувати наступне (пряма мова):

"Також з’ясували, що зміна місця проживання чи сімейного стану впродовж останніх 15-ти років проводилася без повідомлення про це військового комісаріату. Відтак у військкоматі неточні дані щодо місця перебування військовозобов’язаних. Щодо точної інформації, то її наразі  опрацьовують.

Інші сільські ради подали документи із запізненням. Копашнево у їх числі, крім того тут у документах вказана неправдива інформація. А саме, в актах зазначено, що окремі військовозобов’язані у кількості 6-ти чоловік знаходяться на заробітках. За підсумками перевірки з’ясувалося, що ці люди працюють на місцях. У ході зустрічі у керівників Хустщини та окремих сільських населених пунктів, а також начальників управлінь виникало теж ряд запитань до військового комісара. Одне з них стосувалося відшкодування за житлово-комунальні послуги родинам призваних на строкову військову службу".

Варто зазначити, що наразі, якщо військовозобов’язаний перетинатиме кордон України, його одразу зніматимуть з транспорту, яким він прямує. Тобто втікачів від служби таким чином «ловитимуть». Про це теж ішлося на нараді.

Під час попередніх хвиль мобілізації окремим сільським головам дійсно погрожували. Адже саме саме вони відповідають за  оповіщення мобілізованих. До слова, до погроз та залякувань вдавалися або самі військовозобов’язані, або ж їхні родичі. Це вже справа правоохоронців, але покладене державою завдання виконувати треба, інформує Karpatnews.in.ua.

 

29 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів