Леквар фермерського господарства «Тізеш» знайшов ринок збуту за кордоном

У Китаї та В'єтнамі.

 

  З далекої Азії нещодавно повернувся фермер із села Ботар на Виноградівщині Павло Тізеш.

На запрошення Південнокорейської федерації органічного руху він та ще один господарник з України брали участь у міжнародній виставці органічної сільськогосподарської продукції.

Разом із українцями екологічно чисті продукти на форумі в Південній Кореї представляли виробники з ряду провідних країн Азії та Канади.

"Я повіз до Кореї наш леквар (повидло) трьох видів та сироп і виставляв їх протягом тижня на окремому стенді", - розповів Голосу Карпат Павло Тізеш.

Солодкою органічною продукцію закарпатця майже одразу зацікавилися менеджер китайської фірми, яка володіє мережею 90 ресторанів, а також представник В’єтнаму. Вони висловили побажання укласти господарські договори, щоб імпортувати її із Закарпаття.

Виробництвом органічної продукції за європейськими стандартами фермерське господарство «Тізеш» займається вже більше десяти років. Це не тільки повидла і сиропи, але й м’ясні продукти зі свиней – мангалиць та корів угорської сірої рогатої породи. На даний час чисті продукти з Ботара експортуються до Угорщини та Швейцарії, інформує ГК.

Варто також зазначити, що Павло Тізеш є активним учасником багатьох заходів у рамках органічного руху не тільки в Україні, але і за кордоном. Вироби цього господарства він уже встиг представити на профільних виставках в Туріно (Італія), Нюрнберг (Німеччина) та Брюссель (Бельгія).

 

30 жовтня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів