Завалялися копійки часів СРСР? Можна добре заробити!

Завалялися копійки часів СРСР? Можна добре заробити!
Зараз на продажі копійок колишнього СРСР можна добряче заробити. Хоча кожна така монета повинна мати ще й документи.

 

До списку найдорожчих монет СРСР увійшли наступні монети.

Монети, що датуються 1947 роком. Всі монети даного типу дуже рідкісні. Найменша ціна на цей товар — 10 тисяч доларів. Хоча, варто сказати, що у деяких колекціонерів є по два примірники таких монет. Але, навіть у найвідоміших нумізматів немає всіх різновидів монет, які були випущені в 1947 році.

Монети, що датуються 1958 роком. Це досить доступні монети, хоча зустріти їх можна вкрай рідко. Ціна однієї монети складає в цілому близько 15 тис. грн. Іноді, звичайно, можна купити і за нижчою ціною, але це трапляється дуже рідко. Відомі випадки, коли ці монети були в обороті, хоча, насправді, вони в оборот не надходили. Іноді такі монети виставляються на продаж на деяких форумах для нумізматів.

Срібні монети, виготовлені в 1931 році. Зустріти такі монети у продажу практично не можливо, бо вони — дуже рідкісні. До того ж, зараз дуже часто зустрічаються недобросовісні продавці, які продають підробки. Тому, слід бути дуже обережними при купівлі саме цих монет. Підробки виготовляються з міді з додаванням нікелю. Як і справжні, монети мають срібний колір, але вони не є рідкісними, тому коштують, відповідно, мало.

2 копійками, які датуються 1927 роком. Відносно недавно, ця монета вважалася рідкісною, тому її ціна становила не менше 5 тисяч доларів. Але тепер, ці монети вже можна частіше зустріти у продажу, тому ціна на них зменшилася в 2, а то і 3 рази. Але, тим не менше, ці монети також можна назвати дорогими.

І, нарешті, монети 1925 року. Ці монети теж є досить рідкими. Ціна — від 10 тисяч грн.

Купуючи найдорожчі монети СРСР, слід бути дуже уважними, щоб замість оригіналу не купити підробку. Справжня монета обов’язково повинна мати документи, що підтверджують її достовірність. Продавці, у яких купуються монети, повинні бути перевіреними, адже навіть найвідоміші аукціони можуть підсунути підробку замість оригіналу.

 

 

05 березня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів