На пункті пропуску "Ужгород" - безстрокова акція протесту водіїв

На пункті пропуску "Ужгород"  - безстрокова акція протесту водіїв
Кілька десятків водіїв на автомобілях з іноземною реєстрацією заблокували пункт пропуску, де зазвичай відбувається так звана «пересічка»:

 

Так закарпатці протестують проти відмови закарпатської митниці брати до уваги довідки з СТО як підставу для відстрочки технічного перетину кордону.

 

Близько 11:00 кілька десятків водіїв на автомобілях з іноземною реєстрацією заблокували пункт пропуску «Ужгород», де зазвичай відбувається так звана «пересічка»: технічний виїзд авто із іноземною реєстрацією на 5-й день перебування в Україні. Такі вимоги Митного кодексу України.

Днями у Закарпатській митниці уточнили, що довідка з СТО про ремонт автомобіля більше не є підставою для відстрочки технічного перетину. І саме це збурило місцевих водіїв, які вийшли на акцію протесту.

Він до слова триває вже 3 години. На КПП утворилася велетенська черга з автомобілів, інформує власкор Mukachevo.net з місця подій.

Наразі участь у блокуванні КПП бере участь близько 150 автомобілів. Переважно на словацькій, чеській та угорській реєстраціях.

Як уточнили учасники акції, їхній протест - безстроковий, і триватиме доти, доки не виконають головну вимогу: відновлять дію довідок з СТО про стан автомобіля як підтвердження відтермінування 5-денного періоду перетину кордону для автомобілів з іноземною реєстрацією.

Як прокоментував Mukachevo.net один з організаторів акції протесту Павло Білецький, закарпатські власники авто на іноземній реєстрації заблокували КПП не тільки через довідки з СТО, а з вимогою почати діалог з владою, аби ставлення до них було належне, а також спільно випрацювати "дорожну картку" легалізації власників автомобілів на іноземній реєстрації в Україні.

Додамо також, що станом на 15:00 КПП досі заблокований. Більше того, ніхто з керівництва ні митниці, ні області до протестувальників не вийшов.

 

09 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів