У місті над Ужем поліція казала правду, що сталося за 100 днів

У місті над Ужем поліція казала правду, що сталося за 100 днів
Сьогодні, 17 березня, в обласному центрі Закарпаття на площі Театральній зібралися патрульні поліцейські, аби відзвітувати перед містянами про виконану за перші 100 днів роботу.

 

29 листопада патрульні поліцейські урочисто складали присягу, і тоді ж на вулиці Ужгорода та Мукачева вийшли перші патрулі. Олександра Попович була одною з тих, хто першими відправилися у перше вуличне патрулювання. Дівчина каже, що з того часу чимало змінилося: набралися досвіду, впевненості і зараз з легкістю та задоволенням патрулюють рідними містами. Під час урочистостей Олександру та її колег нагородили грамотою за сумлінне несення служби.

Керівник Головного управління Нацполіції в Закарпатській області Сергій Князєв привітав патрульних зі знаковим днем та звернувся до громадськості, активістів та до журналістів, які дали час патрульним стати на ноги та зорієнтуватися у роботі на вулицях міста. Сергій Князєв розповів, що спільно з УжНУ правоохоронці зініціювали проведення опитування громадян - чи змінилося ставлення людей до поліції, де не змінилося? «Ці висновки ми беремо до уваги для подальшої роботи», - зазначив полковник поліції і додав, що незабаром на Закарпатті розпочнеться переатестація – і всі люди можуть зайти на офіційний сайт та зареєструватися, аби взяти участь у переатестації працівників національної поліції.  «Це дозволить таким чином позбавитися від негативних явищ, які залишилися нам у спадок і з якими ми тепер боремося, - зауважив Сергій Князєв. - Я дякую вам за розуміння і хотів би, щоб ви критично підходили до роботи, в першу чергу, моїх підлеглих через ЗМІ, через громадських активістів".

"Спливає 100 днів нашої плідної роботи на теренах Закарпаття», - звернувся до громадян з головної площі Ужгорода начальник Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві Юрій Марценишин. Капітан поліції розповів, з якими викликами доводиться щодня зустрічатися поліцейським під час несення служби. Один із основних таких викликів - це дорожньо-транспортні пригоди.

«З моменту старту патрульної поліції нами було зафіксовано більше 300 таких випадків, що свідчить про те, що в середньому кожних 8 годин особа може потрапити в ДТП. У 54-х ДТП було травмовано близько 70 людей. 5 ДТП - з летальними наслідками, де загинуло 7 осіб. У 40-ка випадках водії, які потрапили в ДТП, були на підпитку". Зупиняючись на випадках керування у нетверезому стані, Юрій Марценишин зазначив, що поліцейськими було зафіксовано 260 таких випадків, а це три події на добу. Це лише незначна частина від реальної кількості фактів керування автомобілів у нетверезому стані. Тому ми сподіваємося на вашу підтримку. Повідомляйте в поліцію про всі випадки порушення закону!" – сказав Юрій Марценишин.

На завершення звіту всі охочі могли приміряти амуніцію поліцейських, сфотографуватися з патрульними на пам’ять та навіть сісти за кермо поліцейського авто. Так, поліцейські здійснили мрію 18-річної ужгородки. Дівчина зізнається, що завжди хотіла хоча б посидіти в поліцейській машині, а зараз – вона при кермі.

Позитивно про роботу поліцейських відгукувалися навіть ті, кого патрульні поштрафували. Як зізнався нам ужгородець Йосип, він задоволений роботою нових поліцейських, хоч ті його й поштрафували за перевищення швидкості. Каже, так і має бути у європейському суспільстві. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Закарпатській області.

uzhgorod.net.ua

 

 

17 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів