Закарпатський нардеп із трибуни Верховної Ради розповів, як в Ужгороді кричали "Мадярів на ножі"

Закарпатський нардеп із трибуни Верховної Ради розповів, як в Ужгороді кричали "Мадярів на ножі"
13 березня у місті Ужгород відбулася масова акція «Марш слави героїв Карпатської України», в якому взяли участь представники ТО «Карпатська Січ» та її військового підрозділу, Цивільного корпусу «Азов», Спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України», Правого сектору, ультрас Ужгорода, ультрас ФК «Металіст» та інші.

 

Під час маршу цієї групи осіб площею Шандора Петефі вони скандували та вигукували гасло «Мадярів на ножі!». Вигуки лунали багато разів протягом тривалого часу і були почуті всіма оточуючими в людному місці. Ці дії були зафіксовані також засобами аудіо- і відеофіксації та поширені на сторінках низки засобів масової інформації.

Вважаю, що вищенаведені дії є суспільно небезпечними та містять склад злочину, передбаченого 161 статтею Кримінального кодексу України. Вони спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, залякування осіб угорської національності, адже у відвертій формі відбулися заклики до фізичної розправи над ними, чим було порушено низку конституційних прав громадян-угорців як етнокультурного колективу в цілому.

Звертаю увагу на те, що це було здійснено організованою групою осіб, спричинивши тяжкі наслідки у формі погіршення міжнаціональних, міждержавних стосунків, що неприпустимо в умовах демократичного суспільства.

Вважаю, що ці дії мали провокаційний характер і були спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації на Закарпатті, погіршення іміджу України на міжнародній арені.

Уникнення покарання причетними до цього діяння фізичними і юридичними особами свідчитиме про неспроможність правозахисних інститутів України захистити законні права й інтереси громадян.

Прошу Генеральну прокуратуру, Службу безпеки, Міністерство внутрішніх справ вжити всіх необхідних заходів до притягнення до відповідальності осіб, винних у вищенаведених злочинах.

Угорці Закарпаття є лояльними громадянами України. Вони підтримують курс нашої країни на євроінтеграцію, на побудову європейської, демократичної, правової держави.

Багато угорців загинули в бойових діях у зоні АТО. Вони віддали життя не за таку державу, де безкарно можна закликати до винищення цілого народу – угорців, у тому числі і їхніх батьків та дітей.

Виступ у Верховній Раді народного депутата України Василя Брензовича

Нагадаємо, що Геннадій Москаль також повідомляв, що Ужгородом ходили погані хлопці

 

24 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Vasa 2016-03-24 / 11:22:30

    тих рагулів галицьких на ножі вже давно пора. Паскуди руйнують Україну, щоб краще було займатися мародерством.