Закарпаттям знову мандруватимуть нелегальні гості?

Закарпаттям знову мандруватимуть нелегальні гості?
Днями в Угорщині в рамках реалізації заходів Концепції інтегрованого управління кордонами, що була схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України в минулому році, відбулася зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Угорщини.

 

У ході зустрічі, яка пройшла в Будапешті, експерти проаналізували обстановку на спільній ділянці державного кордону, а також умови та фактори, що мали вплив на характер загроз у 2015 році. Крім того, було здійснено прогноз розвитку обстановки у 2016 році. Зокрема, відмічалося про можливу зміну трафіку мігрантів на східному маршруті їх руху до ЄС, що пов’язано з активними заходами з протидії нелегальній міграції. Так, результатами спільного з угорськими колегами аналізу ризиків підтверджено, що тепер міграційний шлях може пролягати з Румунії через Закарпаття в напрямку Угорщини та Словаччини.

Також під час зустрічі визначалося, що у минулому році ситуація на українсько-угорському кордоні була напружена, проте контрольована. Роботу експертів та стан інформаційної взаємодії позитивно відмітило керівництво поліції Угорщини.

Джерело: ДПС України

 

25 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів