15 000 закарпатських школярів просили в Бога миру

15 000 закарпатських школярів просили в Бога миру
Сьогодні, 5 квітня о 9.40, 15.000 школярів Виноградівського району на Закарпатті - католики, православні та протестанти одночасно попросили від Бога мир в Україні.

 

Для цього в 52 школи району були передані картки із зображенням голуба, до яких були приклеєні оливкові листочки зі Святої Землі. Ініціатором цієї міжнародної дитячої акції стала ізраїльська школярка Сіма, яка народилася в Україні. Вона і її друзі прислали своїм одноліткам на Закарпатті листя оливи.

Листки оливи були вибрані не випадково. У стародавній Греції та в стародавньому Римі гілки оливи символізували закінчення війни. В Біблії є розповідь про те, як після всесвітнього потопу голуб приніс залишилися в живих людям оливковий лист. Тому для всіх християн ось уже дві тисячі років олива і голуб є символами Божого благословення. У 1949 році на Всесвітньому Конгресі Прихильників Миру був прийнятий міжнародний антивоєнний символ. Ним став малюнок Пабло Пікассо - голуб з оливковою гілкою. У лютому минулого року президент України Петро Порошенко посадив в Єрусалимі оливкове дерево.

Сьогодні ініціатор української частини проекту 5-ти класник з Новоселицької школи Володя Баник також попросил у Бога, щоб Надія Савченко жива і здорова повернулася на Батьківщину. Він передасть її сім'ї картку з оливковою листком зі Святої Землі. 150 карток з оливковими листочками будуть відправлені солдатам і офіцерам у військову частину в зоні АТО. Сьогодні на початку обласної сесії, 65 карток з оливковими листочками були передані депутатам обласної ради. Такі з самі картки отримають 450 депутатів Верховної Ради.

Джерело: Заголовок

 

05 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів