Лікування мистецтвом

Лікування мистецтвом
На Закарпатті 12 бійців АТО абстрагуються від думок про війну за допомогою мистецтва.

 

Завдяки волонтерам міжнародного благодійного фонду «Творча криївка» до Закарпаття приїхали 12 бійців, які впродовж майже 2 тижнів проходитимуть тут психологічну та соціальну реабілітацію творчими методами.

Малюватимуть, ліпитимуть, вивчатимуть культуру та місцеві традиції. А ще будуть спілкуватися з місцевими, які вже радо відгукнулися на приїзд хлопців, більше того всі разом допомагають військовим почуватися тут якнайкраще.

Наразі на Закарпатті реабілітацію проходять 12 бійців. Всього, завдяки фонду, таку терапію вже пройшли 160 воїнів з різних підрозділів, з усіх куточків України. Чоловіки набираються сил, намагаються абстрагуватися від думок про війну. Кажуть, тут зробити це досить просто – сприяє цьому все: люди, природа і мистецтво, яке багато хто тут опановує вперше.

Щодня з чоловіками працюватимуть досвідчені психологи. Кажуть, хоч переважно бійці і запевняють, що не мають жодних психологічних травм – це не завжди так. Тому, часто налагодити контакт і допомогти їм не просто.

За ці дні у бійців насичена розважальна програма. Організатори кажуть – все завдяки місцевому населенню, яке радо допомагає всіма силами. Чоловіки тим часом вивчають мистецтво, кольористику, вчаться малювати, опановують нові техніки та головне відволікаються від страшних реалій військових подій.

Джерело:

 

19 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів