Європейська, національна, молекулярна та кухня ф’южн були представлені на першому кулінарному конкурсі в Ужгороді

Європейська, національна, молекулярна та кухня ф’южн – від різноманіття страв, які були представлені на першому відбірковому кулінарному конкурсі, який проводиться в рамках Міжнародного чемпіонату «BESTCookFEST Junior-2016» розбігалися очі!
«Переможці відбіркового конкурсу будуть представляти наш навчальний заклад на I Міжнародному чемпіонаті з кулінарного та кондитерського мистецтва «BESTCookFEST Junior-2016» за рекомендаціями Всесвітньої асоціації кулінарних союзів (WACS) у м. Чернівці, – розповідає доцент, заступник директора УТУШ КНТЕУ Михайло Кляп. – У чемпіонаті візьмуть участь національні студентські команди з 15 країн світу: Польщі, Білорусі, Сербії, Хорватії, Ізраїлю, Палестини, Туреччини, Індії, Саудівської Аравії, Ісландії тощо. До складу жюрі увійдуть всесвітньо відомі шеф-кухарі, атестовані Всесвітньою Асоціацією кулінарних союзів, що дозволить забезпечити високий професійний рівень суддівства кулінарних замагань. Це вже вдруге в Україні проводитиметься кулінарний фестиваль на такому високому рівні».
«Під час конкурсу учасники повинні приготувати за певний час дві страви на власний розсуд (основну та десерт). Найвищими балами оцінюватиметься: креативний підхід до традиційних страв; використання в страві не однієї, а декількох технологій; використання посуду складної конфігурації; використання в оформлення страв їстівних квітів. Жюрі звертатиме увагу також на сумісність продуктів, ресурсозберігаючі технології (після приготування страв має залишатися мінімум відходів), – розповідає завідувач кафедрою кандидат технічних наук, доцент Ганна Сабадош. – Взагалі кафедра «Технології та організації ресторанного господарства» хоче, щоб наші студенти навчалися і дотримувалися в подальшому європейських стандартів кулінарії. Ми робимо усе для того, аби надалі вони могли з легкістю брати участь у різноманітних міжнародних конкурсах, комфортно себе там почувати і гідно представляти свою країну”.
Тож після оцінки компетентного журі, усі учасники конкурсу були нагороджені грамотами та заохочувальними грошовими винагородами, ну а найкращі студенти – представлять свій навчальний заклад на Міжнародному чемпіонаті «BESTCookFEST Junior-2016».
До теми
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у квітні 1925-го?
- 178 немовлят народилося у квітні у Клінічному перинатальному центрі в Ужгороді
- Весна в Ужгороді змінює фарби — сакури вже відцвіли, але краса не зникає
- Де знайти гліцинії в Ужгороді?
- В Ужгородському замку відбудеться бал, збиратимуть гроші для важкохворого Олежика Ригана
- На виставці іконопису говорили про створення музею ікон Закарпаття
- Не сакурами єдиними: в Ужгороді розквітли тисячі різнобарвних тюльпанів
- Ужгородський батальйон ТрО терміново шукає операторів БПЛА та спеціалістів з РЕБ
- Рожева весна на тарілці: в Ужгороді створили сакура-меню зі справжніми квітами
- «Світ писанки» в Ужгороді: передчуття Великодня та підтримка захисників
- В Ужгороді фіксують зростання випадків захворювання на кір – медики закликають вакцинуватися
- В Ужгороді влаштували перформанс із тисячею паперових журавлів
- В інклюзивній майстерні-кав'ярні «Янгол» продовжують серії різноманітних майстер-класів
- Унікальну операцію провели у Клінічній лікарні планового лікування в Ужгороді
- Ужгородців закликають долучитися до обговорень про перейменування однієї з вулиць на честь ректора Закарпатської академії мистецтв Івана Небесника
- У 2024 році в Ужгороді від туберкульозу померли 16 людей. Медики наголошують: ця хвороба виліковна, якщо вчасно її діагностувати
- Сакура в кадрі: благодійний фотоконкурс стартував в Ужгороді
- Соціальні майстерні БФ "Карітас–Ужгород" допомагають людям з ментальною інвалідністю
- Жінок, які чекають чоловіків з війни, запрошують в Ужгороді на захід з емоційної та психологічної підтримки
- Якість повітря в Ужгороді моніторять у лабораторії спостережень Закарпатського гідрометцентру
До цієї новини немає коментарів