Європейська, національна, молекулярна та кухня ф’южн були представлені на першому кулінарному конкурсі в Ужгороді

Європейська, національна, молекулярна та кухня ф’южн були представлені на  першому кулінарному конкурсі в Ужгороді
Відбірковий конкурс провели серед студентів кафедри «Технології та організації ресторанного господарства» Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТУ. Свої професійні кулінарні здібності на кухні демонстрували студенти різних курсів університету: Михайло Коціпак, Андрій Диковець, Маріанна Базьо, Владислава Лютянська, Михайло Мальцев, Віктор Ситар, Сергій Лещак, Олександр Мальцев, Василь Кляп.

 

Європейська, національна, молекулярна та кухня ф’южн – від різноманіття страв, які були представлені на першому відбірковому кулінарному конкурсі, який проводиться в рамках Міжнародного чемпіонату «BESTCookFEST Junior-2016» розбігалися очі!

«Переможці відбіркового конкурсу будуть представляти наш навчальний заклад на I Міжнародному чемпіонаті з кулінарного та кондитерського мистецтва «BESTCookFEST Junior-2016» за рекомендаціями Всесвітньої асоціації кулінарних союзів (WACS) у м. Чернівці, – розповідає доцент, заступник директора УТУШ КНТЕУ Михайло Кляп. – У чемпіонаті візьмуть участь національні студентські команди з 15 країн світу: Польщі, Білорусі, Сербії, Хорватії, Ізраїлю, Палестини, Туреччини, Індії, Саудівської Аравії, Ісландії тощо. До складу жюрі увійдуть всесвітньо відомі шеф-кухарі, атестовані Всесвітньою Асоціацією кулінарних союзів, що дозволить забезпечити високий професійний рівень суддівства кулінарних замагань. Це вже вдруге в Україні проводитиметься кулінарний фестиваль на такому високому рівні».

«Під час конкурсу учасники повинні приготувати за певний час дві страви на власний розсуд (основну та десерт). Найвищими балами оцінюватиметься: креативний підхід до традиційних страв; використання в страві не однієї, а декількох технологій; використання посуду складної конфігурації; використання в оформлення страв їстівних квітів. Жюрі звертатиме увагу також на сумісність продуктів, ресурсозберігаючі технології (після приготування страв має залишатися мінімум відходів), – розповідає завідувач кафедрою кандидат технічних наук, доцент Ганна Сабадош. – Взагалі кафедра «Технології та організації ресторанного господарства» хоче, щоб наші студенти навчалися і дотримувалися в подальшому європейських стандартів кулінарії. Ми робимо усе для того, аби надалі вони могли з легкістю брати участь у різноманітних міжнародних конкурсах, комфортно себе там почувати і гідно представляти свою країну”.

Тож після оцінки компетентного журі, усі учасники конкурсу були нагороджені грамотами та заохочувальними грошовими винагородами, ну а найкращі студенти – представлять свій навчальний заклад на Міжнародному чемпіонаті «BESTCookFEST Junior-2016».

 

30 квітня 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів