Свято смаку на Закарпатті

Про це на своїй сторінці усоціальній мережі Фейсбук повідомив Oleksandr Koval.
“Регіональні продукти та виробники от уже останнє десятиліття в Закарпатті стали причиною для візитів не лише туристів, але й фахівців, експертів, для вивчення досвіду, обміну навичками та технологіями. Кожен з них вкладає у свій продукт не лише час, гроші, нерви, але й підтримує традиції, відроджує історію, та прагне донести натуральність смаку. А споживач, вже дає свою оцінку. Можна сказати одне, регіональні традиційні продукти, що виготовляються в Закарпатті вже стали певним брендом, та є бажаними на столах гурманів.
Продукція, яка робиться руками, а сировина без стимуляторів росту, антибіотиків, чи інших хімічних компонентів заслуговує на увагу зі сторони споживача.
Окрім представлення унікальних місцевих виробників,на території Корчма Підкова відбулась презентація виробництва пасти, та страв з часнику (пиріг з часнику та грибів, часникова поливка).
Смакувало морозиво з овочевими смаками (хрін, ягоди) від La Bouchee & Fabbrica Drugetti. Доречі, часник має назву Турянський! Що дуже гарно рекламує край де виготовляється.
Так само, як і вироби з Нижнього Селища, сир: Селиський, Нарцис Карпат та Хуст від Селиська сироварня та мясна група від Еко-ферма “Зелений гай”.
Широкий спектр продуктів представлено Дегустацiйний зал с.Ботар та Медовий дім. Серед перечинських продуктів, окрім часнику були свіжі гливи, унікальні фруктові чіпси та пакування з регіональним брендингом від Оксана Маріаш.
Були й сиропи та соки з Перечина. Представлено лінію вина заводу Котнар.
Окремо слід відзначити, що був гість з Сербії, якій презентував унікальну продукцію: закуска з перцю та палинька.
Між іншим, погодили та прийняли рішення утворити асоціацію виробників регіональних продуктів Закарпаття.
Групи товарів різні, окрім виробників є й місцеві заклади харчування Корчма Підкова Графський Двір La Bouchee & Fabbrica Drugetti, очікується приєднання і підприємств індустрії туризм
За 3 місяці погодили зробити та представити концепцію, наші цінності, принципи роботи. Адже, вже сьогодні є десятки дегустаційних залів, що пропонують місцеві продукти, але не всі вони можуть гарантувати якість та походження продукту. Серед цілей обєднання, передбачається й захист інтересів, гарантування якості продукту.”
До теми
- На Закарпатті зараз 23 842 військових, які звільнилися з лав армії
- День спільної пам’яті, тиші й молитви: чому закарпатці 1 листопада поминають померлих
- Пітятко, ружа, тинґириця, калап, ґарадичі: топ-25 слів закарпатського діалекту
- На Закарпатті побільшало злочинів за участю неповнолітніх, але зменшилася кількість тяжких правопорушень
- Імпровізація через емоції: в Ужгороді діє плейбек-театр для підлітків та дорослих
- На Закарпатті переселенка з Шостки вирощує понад 150 сортів троянд
- Із початку року на Закарпатті всиновили 52 дитини
- Найкращі школи Закарпаття за результатами НМТ. Рейтинг 2025
- 6-те місце в Україні: на Закарпатті за пів року ввели в експлуатацію понад 215 тис. м? житла
- На Закарпатті найменше розлучень: статистика за перше півріччя 2025
- Мистецька резиденція неподалік Ужгорода має шанс стати центром культурного життя Закарпаття
- Тея, Муначімсо Айві, Раліна, Деян, Теодор, Іслам - серед імен, які закарпатці давали своїм дітям цьогоріч
- “Від зерна до хліба”: урожай пшениці вже вдруге зібрала закарпатка Аліса Смирна з дітьми
- «Бограч-index» – липень 2025: за місяць продукти змінилися на +1,8 %
- "Моя мрія отримати якісний протез здійснилася": історія закарпатського ветерана Йосипа Лакатоша
- “Закарпаття: у кадрі та серці”: стартував фотоконкурс про красу й унікальність регіону
- «Традиції, що єднають» – унікальну рубрику започаткували дві громади - Закарпаття та Донеччини
- 83% закарпатських угорців підтримують вступ України до ЄС
- Мить, яку варто побачити: в горах Закарпаття квітне червона рута
- Як заморозки вплинули на урожайність у краї?

До цієї новини немає коментарів