Країни, де закарпатці можуть підчепити вірус Зіка

Країни, де закарпатці можуть підчепити вірус Зіка
МЗС України поширило рекомендації у зв’язку зі зростанням у 18-ти країнах європейського регіону ризику локальної передачі вірусу Зіка.

 

Згідно з повідомленням МЗС, ризик передачі вірусу зріс у таких країнах: Франція, Італія, Мальта, Хорватія, Ізраїль, Іспанія, Монако, Сан-Марино, Туреччина, Греція, Швейцарія, Болгарія, Румунія, Словенія, Грузія, Албанія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, а також в окремих географічних районах – на о.Мадейра (Португалія) і на північно-східному узбережжі Чорного моря.

Українцям, які там проживають або планують здійснити поїздку в ці регіони, МЗС рекомендує:

— використовувати репеленти (речовини, які відлякують комах);

— носити одяг (бажано світлих тонів), що закриває якомога більшу частину тіла;

— для захисту від укусів комарів у приміщеннях застосовувати фізичні бар'єри, такі як сітки, закривати двері і вікна;

— позбутися можливих місць розмноження комарів, для чого слід спорожняти, очищати або накривати ємності, в яких може накопичуватися вода;

— у випадку появи перших симптомів захворювання (лихоманка, головний біль, кон’юнктивіт тощо), необхідно невідкладно звертатися за кваліфікованою медичною допомогою.

Ці рекомендації особливо важливі для вагітних жінок, дітей, хворих і літніх людей.

ДовідкаВірус Зіка передається від укусів заражених комарів роду Aedes, а в тому числі статевим шляхом. Вірус є збудником захворювань на мікроцефалію, вроджену аномалію головного мозку у новонароджених, а також високим ризиком інфікування іншими видами небезпечних захворювань.

Джерело: 24 канал

 

13 червня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів