Угорщина починає нову, жорсткішу політику щодо нелегальних мігрантів

Угорщина починає нову, жорсткішу політику щодо нелегальних мігрантів
Мігранти, які нелегально перетнули кордон Угорщини і затримані в межах восьмикілометрової прикордонної зони, з вівторка, 5 липня, будуть без суду відправлятися назад в Хорватію або Сербію. Такі дії були схвалені угорським парламентом, повідомляє DW.

 

За словами радника прем'єр-міністра Угорщини з питань безпеки Дьордя Баконді, після того, як затриманих нелегальних мігрантів доставлять назад до кордону, їм вкажуть шлях до найближчої "транзитної зоні". Опинившись там, мігранти можуть подати угорській владі офіційне прохання про притулок і чекати рішення.

Так звані "транзитні зони" знаходяться в прикордонних районах по ту сторону від паркану, збудованого в 2015 році, щоб повністю перекрити кордон з Хорватією і Сербією. Відповідно до закону, прийнятому влітку 2015 року, нелегальний перетин угорського кордону вважається кримінальним злочином. Порушників чекає судовий процес і покарання до трьох років позбавлення волі, в разі пошкодження прикордонного паркану – до п'яти років.

За даними Баконді, судові рішення щодо такого виду злочинів виносилися вже 4942 рази. Найчастіше мігранти засуджувалися до депортації в Хорватію або Сербію, що було важко реалізувати, оскільки ці країни не приймають біженців назад. 

З початку цього року кордон Угорщини перетнув 17351 нелегальний мігрант. За весь 2015 рік їх було близько 391 тисячі. Зі 199 тисяч поданих прохань про притулок Угорщина прийняла позитивне рішення в 264 випадках.

Джерело: www.dw.com

 

05 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів