Гройсман пообіцяв державну програму, яка допоможе "Єврокару" вийти з кризи

Гройсман пообіцяв державну програму, яка допоможе "Єврокару" вийти з кризи
Вітчизняні виробники у співпраці з урядом, муніципалітетом та бізнесом мають здійснити революцію у машинобудуванні, заявив під час візиту до комунального підприємства "Вінницька транспортна компанія" заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

"Машинобудування для України надзвичайно важлива галузь. Ми маємо виробляти продукт для власних потреб самі, зокрема, і для аграрного сектору, і громадського транспорту. Наступного тижня планую зустріч із виробничниками, шукатимемо механізм співпраці уряду, місцевої влади і бізнесу у цій галузі", – заявив він.

Прем'єр запевнив, що уряд розробляє цільову програму підтримки машинобудування в Україні. 

За фоіційною статистикою, в червні 2016 року на українських автомобілебудівних заводах було вироблено 428 машин. Цей показник на 27% нижчий за показник минулого місяця і на 66% менший, ніж у червні минулого року, повідомила галузева асоціація Укравтопром. Левову частку загального обсягу випущених транспортних засобів у червні склали легкові автомобілі – 347 машин. Всі вони випущені на заводі "Єврокар", який знаходиться у с. Соломоново Ужгородського району. Втім, цей результат на 66% менший, ніж у червні 2015 року і на 26% нижчий, ніж минулого місяця. 

У компанії "Єврокар" низькі показники виробництва легкових автомобілів в Україні пов'язують з нестабільністю економічної та політичної ситуації.

 

15 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів