Українці стали менше їсти

Українці стали менше їсти
За даними Держстату, за 2015 рік один українець в середньому з'їв 1,049 тис. кг харчових продуктів, що на 5,6% менше показника 2014 року – 1,112 тис. кг.

 

Статистичні показники засвідчили скорочення споживання всіх основних груп продуктів. Зокрема, споживання риби скоротилося аж на 22,5%: з 11,1 кг у 2014 році до 8,6 кг у 2015 році. Крім того, майже на 10% знизилося споживання яєць (280 штук на рік на людину проти 310 у 2014 році).

М'яса і м'ясних продуктів в 2015 році один українець з'їдав в середньому по 50,9 кг, що на 5,9% менше, ніж в 2014-му. Споживання овочів також знизилося – на 1,47%, до 160 кг (без урахування картоплі). А фруктів і ягід – на 2,7%, до 50,9 кг.

 

03 серпня 2016р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів