У Світовому банку поскаржилися на українську бюрократію, що заважає інвестиціям

У Світовому банку поскаржилися на українську бюрократію, що заважає інвестиціям
Нездатність України освоїти надані їй кошти – глобальна проблема, з якою стикаються всі її основні кредитори. Про це DT.UA заявила старший менеджер портфеля проектів Світового банку (СБ) в Україні Клавдія Максименко.

 

«На донорських зустрічах ми бачимо, що з цими ж проблемами стикаються і Європейський банк реконструкції та розвитку, і Європейський інвестиційний банк, і KfW», – сказала Максименко.

«Досвід реалізації аналогічних проектів в інших країнах показує, що їх можна реалізувати і в Україні, але практика, на жаль, переконує у зворотному», – додала вона.

За її словами, частково ці проблеми пов’язані з тим, що українська бюрократична система дуже зарегульована і замкнута в собі, все до найменших кроків описано в законодавстві, а будь-яке внесення в нього змін – тривалий і трудомісткий процес. 

«Гнучкість в прийнятті рішень владою відсутня, а переговори, як правило, закінчуються переконанням народних депутатів у тому, що необхідні зміни не вплинуть на їх бізнес-інтереси», – зазначила Максименко.

«Іноді в мене складається таке сумне враження, що проекти Світового банку в Україні найбільше потрібні Світовому банку. Але ж ми на них фактично не заробляємо, інвестиції в Україну не є джерелом наших доходів», – підкреслила вона.

 

14 серпня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів