Скульптури, створені митцями в ході міжнародного симпозіуму, передали місцевим громадам Закарпаття

Скульптури, створені митцями в ході міжнародного симпозіуму, передали місцевим громадам Закарпаття
З 14 по 28 серпня у закарпатському Косино відбувся черговий з'їзд скульпторів, або ІІ-й Міжнародний Закарпатський Симпозіум по скульптурі.

 

Серед організаторів - ГО «Pro Arte-Munkács” та мукачівський митець Петер Матл, за підтримки угорського фонду Габора Бетлена, передає Мukachevo.net.

Серед учасників: власне Петер Матл; Василь Татарський, відомий український скульптор, твори якого можна знайти майже у всіх куточках світу; Шандор Маколді - угорець, з Токайського регіну, майже всі в його родині - художники, але він обрав скульптуру; Пйотр Біес з Польщі, з містечка Закопане - створив скульптуру про наші дороги, він - весела та життєрадісна людина, талановитий художник, скульптор, журналіст, сценарист; Гейза Штармюллер, скульптор, прибув до нас з самого центра Трансільванії; угорець Томаш Гудьело, який вже вдруге бере участь у Закарпатському Міжнародному Симпозіумі, тепер його скульптура потрапила до реформатської церкви в селі Шом на Берегівщині.

Скульптури, які вдалося створити під час симпозіуму, передали місцевим громадам сіл Запсонь, Рафайново, Велика Бийгань, Шом, Попово та місту Мукачево.

"Наступного року у нас на Закарпатті планується провести відкритий конкурс щодо участі в скульптурному симпозіумі, в якому може взяти участь будь-який митець з будь-якої країни світу", - каже Петер Матл.

 

 

07 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів