Виставку сучасних українських митців відкрили в угорському консульстві

Виставку сучасних українських митців відкрили в угорському консульстві
Виставку українських митців-переселенців Маріанни Гончаренко, Андрія Сидоренка та Олександра Жильцова відкрили сьогодні у Генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді. Імена митців добре відомі серед поціновувачів мистецтва в Україні, усі троє брали участь у національних та міжнародних виставках.

 

Під час відкриття виставки Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаї відзначив, що навіть у страшних снах ніхто не міг би уявити того, що після відкриття виставки до 110-річчя з дня народження Гаврила Глюка, який пройшов Другу світову війну, наступну експозицію доведеться відкривати вже під час іншої війни.

В офіційному відкритті експозиції взяв участь і заступник міського голови Василь Пинзеник. «Знаємо, що у квітні-травні Ужгород відвідує багато туристів, які приходять милуватися сакурами, нашим чудовим квітучим містом. Цього року у нас теж багато людей, але, на жаль, з іншої причини: ми приймаємо дуже велику кількість переселенців – людей, які були змушені тікати від війни. Міська влада за допомогою партнерів, сусідів, зокрема угорців, словаків, робить усе можливе, щоб наші співвітчизники відчували себе захищеними в Ужгороді. Думаємо, що нам це вдається, і за це щира подяка й Генконсульству Угорщини», – сказав Василь Васильович, передав також вітання від міського голови Богдана Андріїва та депутатів.

«Сьогодні представляють свої твори троє митців. Олександр Жильцов – двічі вимушений переселенець, його роботи виставляють на міжнародних платформах і зараз презентують у приміщенні консульства. Андрій Сидоренко – надзвичайно різноплановий митець, який працює в різних жанрах, зокрема, в його доробку і живопис, і графічні твори, і плакати. Третя учасниця виставки – Мар’яна Гончаренко – мисткиня, яка створює роботи з особливою душевною експресією, працює в техніці колажу», – розповів відомий закарпатський митець Аттіла Коприва.

Надати виставкову можливість сучасним українським митцям, які знайшли притулок на Закарпатті після нападу російських військ, безпечно продовжувати творчу діяльність дуже важливо, зазначають у дипломатичному відомстві. За бажання роботи з експозиції можна буде придбати.

Ужгородська міська рада

 

16 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів