Фоторепортажі

Незважаючи на мінусову температуру, в Ужгороді цвітуть троянди ФОТО

На площі Народній можна помилуватися квітами досі.

23.11.2018, 09:09

Ужгородська мисткиня Олеся Возницька: Керамікою розказую про красу речей, яку не всі бачать

У подружжя Андрія і Олесі Возницьких сімейний і творчий тандем. Обидва художники. Вона – керамістка, він – скульптор. Теплі стосунки і взаєморозуміння відчуваються у просторі, який вони створили для життя і роботи, а також у витворах, що з’являються в їхніх руках. Стиль, шарм, актуальність, висока художня майстерність і філософський підтекст роблять роботи Возницьких особливими і впізнаваними. В інтер’єрному декорі, скульптурах чи посуді витає дух мандрів, закоханість у природу, увага до деталей. Все вишукане, лаконічне, естетичне. Після екскурсії майстернею відпускаємо Андрія у справах, а з Олесею неспішно п’ємо каву з її фірмових горняток. Розмовляємо про мистецтво і красу…

22.11.2018, 08:28

Закарпатський винороб Олег Скрипка вишукано презентував "новоспечені" вина у столиці (ФОТО)

Відомий український музикант Олег Скрипка разом із компанією Шато Чизай здійснив давню мрію – закоркувати авторське вино.

21.11.2018, 08:21

В Ужгороді представили унікальні роботи Володимира Климковича та Василя Парія в жанрі Veduta

Виставка художніх робіт Володимира Климковича та його учня Василя Парія у жанрі Veduta відкрилася в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту.

20.11.2018, 17:04

Депутат облради Андрій Андріїв: «Дорогу «Середнє-Лінці-Шкуратівці-Ракошино» ремонтують уперше за роки незалежності»

Вартість капітального ремонту – 80 млн грн, ремонтні роботи триватимуть до 2020 року

19.11.2018, 17:23

П'янкий фестиваль Закарпатське божоле. Що цікавого? (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Молоді закарпатські вина, смачні сири й ковбаси, продукція бджільництва, локальні сувеніри та вироби ручної роботи – відвідувачі фестивалю "Закарпатське божоле - 2018" обов'язково знайдуть для себе щось цікаве та смачне. Журналісти Uzhgorod.net.ua бачили, як тривав перший день гастрономічного свята.

16.11.2018, 18:37

Рекордні дороги: на Закарпатті виділили значні кошти для ремонту автошляхів

Уряд винайшов новий підхід до вічної проблеми.

16.11.2018, 15:24

Сертифікація Украероруху на фінішній: чи означає це, що аеропорт «Ужгород» невдовзі запрацює?

Сьогодні в Ужгороді відбулася зустріч представників Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) Пола Харві, Еріка Чемброя, Манфреда Дірофа та фахівців різних підрозділів Украероруху. Разом з представниками від Закарпаття оглянули територію міжнародного аеропорту «Ужгород», питання відновлення роботи якого сьогодні – найактуальніше. Журналісти Uzhgorod.net.ua дізналися більше про перспективи.

15.11.2018, 18:20

І таке буває: документальним фільмом намагаються відродити Боржавську «малу залізницю» на Закарпатті (РЕПОРТАЖ)

Боржавська «мала залізниця» на Закарпатті – частина українсько-швейцарського кінопроекту. Місія документального фільму – допомогти відродити українські вузькоколійки.

14.11.2018, 08:28

Внучка живописця Манайла закарпатка Тетяна Монич увійшла в тридцятку впливових дизайнерів України

2017-го року закарпатка Тетяна Монич увійшла в тридцятку впливових дизайнерів України за версією видання «Салон. Interior Guide». На конкурс дівчина представила проект львівського магазину «Duna», над яким працював колектив заснованої нею студії MON design. Сьогодні у портфоліо Тетяни чимала кількість найрізноманітніших об’єктів в Україні і закордоном. Вона – представниця нового покоління дизайнерів, вільних від стереотипів, географічних рамок і умовних кордонів. Її офіс – онлайн-бюро, колектив – спеціалісти, що живуть у різних куточках планети. Інтер’єри Тетяни емоційні, комфортні, лаконічні, а ще вони мають здатність розвиватися разом зі своїми господарями.

13.11.2018, 08:53

Сонячне Закарпаття: клапті снігу та цвітіння кульбаб – 10 листопада на третьому за висотою «піку» України

Неймовірно тепла осінь ще й у ці дні, на початку другої декади листопада, дозволяє на Закарпатті з приємністю і без труднощів підніматися на знакові вершини нашої держави.

13.11.2018, 08:28

Справа не для слабкодухих: на Міжгірщині відновлюють єдиний у Європі Музей лісосплаву (РЕПОРТАЖ)

У Національному природному парку «Синевир», серед стрімких гір та смерекових стін, на річці Чорна Ріка є один із двох у світі Музеїв лісосплаву. Цьогоріч його взялися відбудовувати – через 20 років після найстрашнішої повені нового часу.

11.11.2018, 16:49

Натюрморти, пейзажі, краєвиди Ужгорода: в Закарпатській ОДА виставка акварелі

Закарпатські митці представили в холі-атріумі облдержадміністрації добірку акварельних робіт.

09.11.2018, 18:10

Ельфійське містечко в центрі Ужгорода: а ви знаєте, де воно розташоване?

Тільки уважний перехожий помітить на одній із клумб міста неймовірно красивий кам'яний ансамбль.

09.11.2018, 13:53

Осіннє тепло: листопад прикрашає Ужгород квітами (ФОТО)

Аномально тепла осінь продовжує радувати око. В Ужгороді й зараз можна знайти квіти. Uzhgorod.net пропонує вашій увазі фото квітів з вулиць обласного центру.

09.11.2018, 13:26

«Із роду в рід»: в Ужгороді покажуть особливу колекцію національного вбрання

25 листопада у приміщенні Закарпатської обласної філармонії відбудеться культурно-мистецька театралізована модна подія «Із роду в рід». Вперше в Ужгороді представлять прем’єрний показ колекції одягу з 11 фешнстилізованих народних ансамблів, які відображають традиції кожного з районів багатонаціонального Закарпаття.

08.11.2018, 13:29

Шотландія очима ужгородця: що шокувало, скільки можна заробити і чому важко порозумітися (ФОТО)

Євген Ортутай уже майже три роки живе в Шотландії. Тут, в Ужгороді, він працював дизайнером-верстальником обласної газети, та коли вона закрилася, вирішив спробувати європейського хліба. Вимушено. Зараз періодично приїжджає додому, і під час одного з таких візитів журналісти uzhgorod.net.ua вирішили взяти в нього інтерв’ю. Тому пропонуємо читачам розповідь про те, чи солодко живеться українцям за кордоном.

08.11.2018, 10:42

Художник з Хустщини Василь Кадар: малювати, танцюючи

З-поміж представників молодого покоління закарпатських художників все більше привертає до себе увагу Василь Кадар. Скромного хлопця із Сокирниці ще під час навчання в Ужгородському коледжі мистецтв ім. А.Ерделі помітили педагоги і пророкували перспективне майбутнє. Сьогодні Кадара дедалі частіше запрошують на пленери, його роботи з’являються на виставках і поповнюють приватні колекції. Він зовсім не губиться на фоні полотен визнаних митців Закарпатської школи живопису, навпаки – приваблює свіжістю і непересічністю. Працює з кольором і акцентами, ловить мить, настрій, враження – все, як і годиться імпресіоністу. Тож якщо ви прихильник чуттєвого живопису, а ще полюбляєте робити ставки на талановиту молодь, поспостерігайте за Кадаром.

08.11.2018, 08:26

Гарно стелять: на проїжджій частині Площі Петефі в Ужгороді все більше бруківки

На площі Шандора Петефі в Ужгороді працівники підрядної організації в рамках капітального ремонту на проїжджій частині продовжують викладати кам’яну бруківку.

07.11.2018, 14:06

Ужгород має шанс стати Європейським містом спорту – 2020!

Ужгород, завдяки словацькому місту-побратиму Міхаловце, може отримати статус «Європейське місто спорту». Про це йшлося напередодні на зустрічі з міжнародною делегацією – у міській раді за «круглим столом» обговорили участь обласного центру Закарпаття в конкурсі «Європейське місто спорту».

07.11.2018, 11:37

Останні новини