Декана УжНУ, яку підозрюють у хабарництві, суд взяв під домашній арешт і залишив на посаді

Декана УжНУ, яку підозрюють у хабарництві, суд взяв під домашній арешт і залишив на посаді
Ужгородський міськрайонний суд розглядає обвинувальний акт відносно декана факультету здоров’я людини місцевого вишу, якій прокуратурою області інкримінується вчинення корупційного злочину у сфері службової діяльності.

 

Під час  слухання, котре відбулося вчора у відкритому судовому засіданні, прокурором заявлено ряд клопотань: одне з них спрямоване на відсторонення від посади згаданої викладачки, інше – на обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, строк дії якого минув на початку поточного місяця й свого часу не був продовжений органами досудового розслідування у відповідності кримінального процесуального законодавства.

Судом заслухано позиції сторін у справі відносно поданих державним обвинувачем клопотань. Відтак заявлений прокурором ризик впливу обвинуваченої на свідків й потерпілих суд вважає необґрунтованими, позаяк основні процесуальні дії, в тому числі й допити вказаних учасників процесу, вже були проведені в рамках досудового розслідування.  

Більше того, правоохоронці в липні цього року вже зверталися до суду з клопотанням про відсторонення від посади очільниці згаданого факультету, проте ухвалою слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду від 18.07.2016 у задоволенні такого було відмовлено, а апеляційним судом Закарпатської області залишено рішення суду без змін. На вчорашньому судовому засіданні нових належних доказів можливості незаконного впливу підсудної-викладачки на свідків прокурором не подано.

Тож клопотання державного обвинувача про відсторонення обвинуваченої-викладачки від займаної посади декана факультету здоров'я суд не задовольнив. Проте задля виконання підсудною обов'язків та з метою дотримання належної процесуальної поведінки судом обрано обвинуваченій запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Зрештою справа судом призначена до розгляду по суті, наступного засідання зміст обвинувального акту, поданого відносно очільниці одного з факультетів місцевого ВУЗу, буде доведено прокурором до відома учасників процесу. Декан обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, повідомили у прес-службі Ужгородського міськрайонного суду.

 

22 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів