Директор "Закарпатгаз Збуту" розповіла про повернення до держбюджету невикористаних субсидій

Директор "Закарпатгаз Збуту" розповіла про повернення до держбюджету невикористаних субсидій
В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція директора ТОВ «Закарпатгаз Збут» Вікторії Томинець. Йшлося про порядок проведення перерахунку та повернення до державного бюджету сум невикористаних субсидій на оплату послуг з газопостачання. 

 

Вікторія Томинець розповіла: «Моїм завданням є не оцінка урядових постанов, а лише необхідність донести до населення нововведення. На щастя, це не ціна за газ. Вона залишається незмінна і діятиме, як передбачено установою, до 13 березня 2017 року. Натомість зміни стосуються механізмів призначення житлових субсидій, у тому числі на оплату газу. До 1 вересня ми були зобов’язані провести перерахунок сум невикористаних залишків субсидій і повернути їх до бюджету». 

У вересні користувачі не отримали квитанцій за серпень, оскільки необхідно було провести технічні розрахунки, відповідно до урядової постанови. У результаті, 50 тисяч сімей (із 80 тисяч тих, яким призначено субсидії) матимуть «мінусову суму перерахунку». Це означає, що переплата субсидій, яка виникла за рахунок економії наданого ліміту, буде зарахована «у мінус». У декого, відповідно, можуть виникнути суми заборгованості (у тих, хто не платили обов’язкову частку платежу). У середньому це 4400 грн на одну сім’ю зі згаданих 50 тисяч сімей. Загалом до бюджету повернуто 233 мільйони гривень. 

«Користувачам субсидій, які подаватимуть документи цього року, варто врахувати це на наступний опалювальний період», - підсумувала В. Томинець. 

Люди економили газ, а у результаті отримали на рахунку заборгованість саме через те, що не використали передбачений ліміт. Слід зауважити, що мінус виник тільки у тих, хто не сплачував обовязукові частки платежу або їх сума споживання у літній період пеервищила 100 куб.м. газу. Тому зараз кожна сім’я повинна добре все розрахувати – свій ліміт, суму щомісячного платежу тощо. 

Контакт-центр організації «Закарпатгаз Збут» -  424704. Звертатися щодо сум перерахунків можна після 6 жовтня. Можна також зареєструвати «Особистий кабінет» на сайті zkgaszbut.104.ua.

 

 

03 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів