Кабмін перевірить місцеві теплокомуненерго на прозорість формування ними тарифів

Кабмін перевірить місцеві теплокомуненерго на прозорість формування ними тарифів
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив сформувати групи представників уряду для аналізу діяльності теплокомуненерго у 4-5 містах країни та прозорості формування ними тарифів на житлово-комунальні послуги, повідомляє прес-служба Кабміну.

 

“У мене пропозиція, щоб ми прийняли рішення про урядове доручення створити спеціальні робочі групи і виїхати на 4-5 теплокомуненерго країни, і подивитися, що там відбувається на рахунок нормативних або понаднормативних втрат, наскільки ефективно там проводять заходи по енергозбереженню, наскільки там є кричущими факти, коли гріють землю, а не те, що потрібно. Тому що це все належить до компетенції місцевих органів влади”, — заявив В.Гройсман.

Прем’єр-міністр зауважив, що складові тарифу на житлово-комунальні послуги формуються на місцях. Місцева теплокомуненерго рахує тарифи і подає ці розрахунки на затвердження в Київ. Разом з тим, за слвоами премєра, встановлена урядом ціна на природний газ є граничною.

“Можуть купляти і нижче, якби не було вище”, — додав В.Грйосман.

При цьому, очільник уряду наголосив, що більшість теплокомуненерго країни належать муніципалітетам, місцевим радам, і вони несуть персональну відповідальність за їхню діяльність.

“Тому дуже важливо, щоб зараз ми зрозуміли реально на місцях, чи там ніхто не „перегинає палку“, коли вони роблять розрахунки (щодо тарифів на житлово-комунальні послуги — ред.) і подають їх на Київ”, — зазначив він.

В.Гройсман підсумував, що уряд у робочому порядку узгодить склад фахових, якісних груп, що будуть направлені на тиждень різними містами країни. Аналітика за результатам цих поїздок буде презентована українському суспільству. 

 

06 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів