Як змінилося виробництво харчової продукції на Закарпатті?

Як змінилося виробництво харчової продукції на Закарпатті?
Однією із пріоритетних галузей в області є виробництво харчових продуктів та напоїв. Природні умови нашої області дозволяють вирощувати ранні та пізні овочеві культури, а також займатися садівництвом та виноградарством.

 

При наявності достатньої сировинної бази, регіон володіє можливостями виробництва високоякісної консервної продукції, мінеральнтх вод, вина, коньяку.

У 2015р., порівняно з 2014р., індекс промислової продукції на підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв склав 83,6%. У січні–серпні 2016р., порівняно з аналогічним періодом минулого року,  випуск продукції у даній промисловості збільшено на 3,2%. За вісім місяців п.р. проти минулорічного періоду зросло  виробництво ковбасних виробів, мінеральних вод, соків фруктових та овочевих, овочів консервованих натуральних, коньяку.

Основними виробниками продуктів харчування в області є ОП “Ужгородський коньячний завод”, ТДВ “Свалявські мінеральні води”, СП у формі ТОВ “Айсберг”, товариства з обмеженою відповідальністю “Фрут Майстер Фудс”, “Котнар-М", “Дядя Ваня – Закарпатські овочі” та ФГ “Світ м’яса”.

У минулому році підприємствами харчової промисловості реалізовано продукції на суму 1382,5 млн.грн, що становить десяту частину в загальнообласному обсязі по промисловості. 

За вісім місяців п.р. підприємствами галузі реалізовано продукції на суму 919,0 млн.грн, що складає 8,4% загального обсягу реалізації промисловості. У структурі реалізації харчової промисловості 65,2% складає продукція підприємств з виробництва напоїв, 9,2% – з перероблення та консервування овочів та фруктів, 8,8% – з виробництва м’яса та м’ясних продуктів, повідомили у ГУ статистики в Закарпатській області.

 

12 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів