Топ-5 різдвяних та новорічних ярмарків Європи: де закарпатцям новорічні свята відярмаркувати

Топ-5 різдвяних та новорічних ярмарків Європи: де закарпатцям новорічні свята відярмаркувати
Ні для кого не секрет, що в Європі в період із листопада до січня організовуються щорічні святкові ярмарки. Відвідування таких різдвяних ринків — це вже добра сімейна традиція у багатьох країнах. Там можна і спробувати святкові ласощі, і прикупити різних новорічних етно-прикрас,  і відвідати тематичні фестивалі, які якраз проводяться у цей період.

 

1. СТРАСБУРГ

blog_страсбург1  

Перший у Франції ярмарок був організований саме тут у 1570 році. Тепер сюди щорічно приїздять тисячі людей, так як Страсбург став визнаною «столицею Різдва». З 27 листопада до 31 грудня на різних площах Страсбургу проходять тематичні заходи із традиційними для Ельзасу солодощами, новорічними прикрасами, сувенірами та вином. Головний ярмарок у Страсбурзі знаходиться на площі перед Собором. Впродовж усього святкування саме тут організовуються різноманітні вуличні вистави та концерти.

Чим ще цікаве це місто?

Це затишне містечко на кордоні із Німеччиною, що значною мірою вплинуло на його архітектуру та культуру. Родзинка міста — його історичний центр, який повністю внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

blog_страсбург3

Також місто виконує важливі політичні функції в Євросоюзі. Тут знаходяться Рада Європи, Європейський суд з прав людини, Європейський парламент. А також в місті розташовані сервери, які обслуговують всю Шенгенську інформаційну систему.

Найвідоміша пам’ятка міста — Кафедральний собор Нотр Дам. Собор довгий час носив статус найвищого храму у Світі. На вершині башти є оглядовий майданчик з прекрасним краєвидом на околиці. Також уваги заслуговує прекрасний астрономічний годинник, який знаходиться всередині.

blog_страсбург2

Ще одна родзинка міста — це так звана «маленька Франція». Квартал, який збудовано на численних каналах, вздовж яких розташувалися традиційні німецькі будиночки, в основу будівництва яких покладено каркас із дерев’яних балок.

І ще одне цікаве місце — Європейський міст та Сад двох берегів. Міст з’єднує два міста: французький Страсбург та німецький Кель. По обидві сторони мосту насаджено сад.

2. ПРАГА

blog_прага1  

У Празі зазвичай працюють 6 ярмарків, головні відкриваються на Вацлавській та Староміській площах. Ялинка починає світитися приблизно о 17:00, організовуються концерти і театральні дійства. На площах можна побачити вертеп, ясла із біблійськими тваринами, покататися на поні. Обов’язково потрібно спробувати яблучний сидр з корицею та вепрове коліно!

Чим ще цікаве це місто?

Це дуже колоритне та навіть трохи магічне місто із цікавою історією та легендами про алхіміків. Його атмосфера не залишить байдужим нікого: вузенькі вулички з бруківкою, червона черепиця на дахах, готичні собори та замки, а також величезна кількість затишних кафе, де можна спробувати предмет національної гордості чехів — чеське пиво.

blog_прага2

Найперше, що потрібно відвідати — це, звичайно, Празький град. В минулому — резиденція чеських королів, а зараз — президента. Внесений у книгу рекордів Гінесса як найбільший палацовий комплекс у Світі. Найкраще дивитися на Празький Град із Карлового мосту у вечірню пору, коли комплекс підсвічується різними кольорами.

blog_прага3

Також відвідати варто Міську Ратушу з астрономічним годинником, який є візитівкою Праги. На початку кожної години бій годинника супроводжується цікавим дійством в традиціях середньовічного лялькового театру.

А ще не оминіть своєю увагою «танцюючий будинок», «золоту вуличку», Вальдштейнський палац та Вртбовський сад. Хоча поради тут не дуже доречні, так як в Празі Ви на кожному кроці знайдете щось захоплююче та незвичайне!

3. КЕЛЬН

blog_кельн1  

У місті організовується декілька ярмарків, головний із них на площі Дом навпроти Кельнського собору. Тут стоїть новорічна ялинка, грають вуличні музиканти і проходять різноманітні перфоманси та різдвяні виставки. На Старій площі біля Ратуші стоять каруселі, ляльковий театр і будиночок Санти. На Новій площі працюють ярмарки янголів та великий каток.

Чим ще цікаве це місто?

Кельн заснований римлянами ще у І столітті! Місто-фенікс повстало з мертвих після Другої Світової війни. Усе, що залишилось вцілілим — це Кельнський собор, який на диво залишився поза бомбардуванням. Труболюбиві німці відновили Кельн,  і тепер це одна з найважливіших німецьких міст з понад мільйоном мешканців.

blog_кельн2

Крім знаменитого собору у Кельні також цікавим є Музей парфумів. Експозиція музею присвячена історії парфумерного ремесла та одеколона, бітьківщиною якого є Кельн («колонська вода» — з франц.).

Ще одне цікаве місце — музей шоколаду. Одне з найпопулярніших місць Кельну. Тут можна познайомитись з мистецтвом шоколадної справи та геніальними шоколадними витворами. А сам музей побудований у вигляді великого корабля.

blog_кельн3

Для любителів пригод — Фантазіяленд. Це великий парк атракціонів, який працює вже більше 30 років. Родзинкою парку є космічне шоу з подорожжю Молочним шляхом у супроводі неабутніх спецефектів та динамічної імітації.

І окремої уваги заслуговує кухня в місцевих ресторанах. Ароматні булочки, фірмове пиво, німецькі сосиски та свинне коліно… Якщо Ви на дієті — це місто не для Вас =) Втриматися не можливо!

4. ВІДЕНЬ

blog_вена1  

Щорічно у Відні організовується 11 різдвяних ярмарків! На головній площі міста перед Ратушею проводиться найбільший ярмарок із ляльковим театром та каруселями. У більш ніж 150 кіосках можна знайти глазуровані пряники, глінтвейн, смажені каштани і багато різдвяного декору ручної роботи. Для дітей організовується багато різноманітних майстер-класів.

Чим ще цікаве це місто?

Кожен, хто хоч раз бував у Відні, згодиться — це одне із найкомфортніших міст: тут абсолютно все створене для людей, їхнього затишку і зручності. Особливо він буде цікавий для любителів опери та музеїв, фанатів замків та палаців, розкішних парків та площ.

blog_вена2

Обов’язково до відвідування — Собор Святого Стефана — символ Відня із 800-річною історією. Собор вражає своює помпезністю та внутрішньою красою. А під храмом знаходиться ціла система катакомб із підземним цвинтарем.

Ще одна родзинка міста — Хофбург. Це колишня резиденція Габсбургів, а сьогодні — президента Австрії. Цей комплекс складається з 18 будівель та 19 палаців, збудованих в різних архітектурних стилях. Тут туристи можуть прогулятися імператорськими апартаментами, відвідати іспанську школу верхової їзди, скарбницю та бібліотеку.

blog_вена3

Перелік можна продовжувати дуже і дуже довго. Але згадаємо ще Віденську оперу. Це найбільший оперний театр Австрії і один з найвідоміших у Світі. Щорічно тут проводяться 300 постановок, які кожного разу змінюються. А також один раз на рік тут проводиться знаменитий Віденський бал.

5. МЮНХЕН

blog_мюнхен1  

Найпопулярніший ярмарок відкривається на Маріенпляц перед Ратушею. Тут окрім 150 кісків із сувенірами і солодощами можна покататися на каруселі і помилуватися ялинкою висотою 30 метрів. Всередині Ратуші працює «небесна майстерня» для дітей, де їх навчають самостійно виготовляти новорічні подарунки.

Чим ще цікаве це місто?

Мюнхен по-німецьки стримане і водночас дуже автентичне місто, серце Баварії. Тут і надсучасний музей BMW, і відомі на ввесь Світ картинні галереї,  і чудова архітектура, і мега-смачні ковбаски. Окремий пункт — мюнхенське метро, яскраво розфарбовані станції якого контрастують із наземним містом.

blog_мюнхен2

Найулюбленіше місце прогулянок не лише туристів, а я місцевих — Маріенпляц. Це серце Старого міста. В будівля Старої ратуші зараз знаходиться музей іграшок.

Неподалік знаходиться і Нова ратуша. Вона стала відомою завдяки своїй 85-метровій башті з оглядовим майданчиком та годинником. Щодня о 17:00 під бій 43-х дзвонів тут показують сцени із середньовічног життя міста 32 фігурки майже людського зросту.

blog_мюнхен3

Окремої уваги заслуговують Пінакотеки. Це музейний комплекс відомий у всьому Світі (Стара Пінакотека, Нова та Сучасна). В цих трьох картинних галереях представлені роботи Рубенса, Рембрандта, Ботічеллі, Леонардо да Вінчі.

За матеріалами dinaitour.com

 

29 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів