Закарпатським чорнобильцям відмінили ряд пільг

Закарпатським чорнобильцям відмінили ряд пільг
Про це повідомила заступник начальника управління у справах інвалідів, ветеранів війни та праці – начальник відділу з питань захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Ольга Головацька.

 

Вона повідомила, що загалом на Закарпатті понад чотири тисячі громадян мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них понад дві тисячі – учасники ліквідації наслідків. 

Ліквідаторам продовжують виплачувати компенсації та забезпечують пільгами за рахунок державного бюджету, проте ряд головних пільг відмінили. Зокрема відмінили пільги на лікування постраждалих та внаслідок Чорнобильської катастрофи 3-ї категорії та постраждалих дітей.Відмінено право на санаторно-курортне лікування і для ліквідаторів 2-ї категорії.

Вдови чорнобильців також роками не можуть добитись зв’язку смерті їхніх чоловіків з наслідками аварії на ЧАЕС для отримання відповідних пільг. Окрім того, є проблеми і з забезпеченням житлом інвалідів-чорнобильців.

 

14 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Вікторія 2016-12-14 / 12:34:44

    Таких людей треба поважати, адже вони вберегли наше з вами життя і здоров'я!