Сесія Ужгородської міської ради розглянула питання надання медичної допомоги

Сесія Ужгородської міської ради розглянула питання надання медичної допомоги
Створять виїзну бригаду паліативної допомоги «Хоспіс вдома».

 

На сьогоднішній сесії ужгородські депутати підтримали рішення про прийняття коштів – 1,2 мільйона гривень – за лікування мешканців Ужгородського району ще у 2016 році.

Також прийняли кошти медичної субвенції на 2017 рік по наданню послуг з охорони здоров'я населенню міста Чоп в сумі 450 тис. грн.

Для забезпечення хворих з обмеженим прогнозом життя сьогодні депутати Ужгорода на сесії прийняли рішення про створення на базі Ужгородського міського центру первинної медико-санітарної допомоги виїзної бригади паліативної допомоги «Хоспіс вдома».

До складу бригади ввійдуть лікарі, медичний або практичний психолог, медичні сестри, молодші медичні сестри, соціальний працівник, духівник, які пройшли цикли тематичного удосконалення з паліативної допомоги.

«Хоспіс вдома» передбачає забезпечення максимально досяжної якості життя пацієнтів шляхом своєчасної діагностики больового синдрому та симптомів розладів життєдіяльності, їх адекватного контролю і кваліфікованого лікування та запобігання страждань усіма доступними методами паліативної допомоги, в тому числі із застосуванням сучасних неопіоїдних та опіоїдних анальгетиків, психотропних лікарських засобів і прекурсорів.

За матеріалами прес-служби Ужгородської міської ради

 

22 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів