Підсолоджена пігулка для малого і середнього бізнесу Закарпаття

Підсолоджена пігулка для малого і середнього бізнесу Закарпаття
Президент підписав закон про мораторій на проведення державних планових перевірок малого і середнього бізнесу до 31 грудня 2017 року.

 

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Закон розширив права підприємців. Зокрема, документ дає право бізнесменам не допускати посадових осіб органу державного контролю для проведення перевірки, якщо ними не пред'явлено відповідне погодження Державної регуляторної служби. Документом також регламентуються випадки, коли державний контроль може проводитися.

До 31 грудня 2017 року позапланові перевірки будуть здійснюватися держорганами за письмовою заявою суб'єкта господарювання; за рішенням суду; у разі настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку, що було пов'язано з діяльністю суб'єкта господарювання.

Закон набуде чинності на наступний день після його публікації. Кабінет міністрів у шестимісячний строк з дня набрання чинності даного документа повинен розробити та затвердити стратегію і програму реформування системи державного нагляду, зокрема, в частині перегляду контрольних функцій держави з метою їх оптимізації та відповідного скорочення кількості органів держконтролю і чисельності їх працівників.

За матеріалами УНІАН

 

30 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів