Склад Берегівського міськвиконкому оновлюється після кожних чергових виборів

Склад Берегівського міськвиконкому оновлюється після кожних чергових виборів
Кожна чергова виборча кампанія приносить зміни не тільки до депутатського складу міської ради, але й оновлює її міськвиконком. Ось кілька штрихів до кількісного та якісного складу цього органу місцевого самоврядування зразка 2002 року.

 

Звісно, у його складі під першим номером міський голова Йосип Жупан, який керував прикордонним Береговом протягом двох каденцій поспіль – з 1998 по 2006 р.р. Під номером "два" – теперішній очільник міста Золтан Бабяк, у той час він працював першим заступником мера. У списку – заступник міського керманича Степан Медвідь, який звідтіля перейшов працювати у "білий дім" і займав посаду першого "зама" голови райдержадміністрації. Секретарем міськради тоді працювала Єлизавета Саєнкова, ще донедавна очільниця податкової інспекції. І третій номер, і четвертий на сьогодні вже пенсіонери. Неллі Терлецька тоді займала посаду керуючої справами виконкому (секретар), тож за службовим статусом також була обрана до списку членів міськвиконкому (зараз вона такий самий командир у РДА).

У цьому переліку – Юрій Гецко, позаштатний заступник міського голова (рівно три роки тому він, на жаль, помер), тодішній начальник управління економіки та власності Михайло Арутюнов, колишні начальник управління газового господарства Федір Вайданич, керуюча відділенням "УкрЕксімбанку" Ольга Гал – усі троє перебувають на пенсії. Членами міськвиконкому було обрано також начальника міськфінуправління Гізеллу Доброні, якої не стало у 2006 р., начальника Берегівської ДПІ Володимира Куп‘яка, голову правління ЗАТ "Берегівський радіозавод" Володимира Макеєва, підприємця Володимира Маргітича. Він і зараз входить до його складу, як і Бейло Нодь, завідуючий відділенням діаконічної служби ЗРЦ. Натомість Юлія Ороса, який у той час був депутатом облради та стояв на чолі райвідділу внутрішніх справ, також немає серед нас. Не працює директором школи № 5 і Людмила Пилип (звільнилася вона у 2015 р.), а ось Тетяна Фанта і надалі тягне лямку приватної фірми "Намень".

Отже, по-різному склалася політична та й просто життєва доля членів міськвиконкому, яких було обрано у 2002 р. Трьох уже немає – відійшли у потойбіччя, переважна більшість "стала" у стрій пенсіонерів, а особи дещо молодшого віку ще працюють, а коли точніше, то бізнесують, а також займають відповідні державні посади. Троє тодішніх "міськвиконкомівців" і зараз входять до складу цього органу при міській раді. Цікаво те, що із 17 осіб кожна третя була жінка (на сьогодні з 26 членів міськвиконкому жінок сім – у процентному відношенні це трохи менше). Що стосується національного складу, то нині українців і угорців майже порівну, хоча у 2002 р. перших було 10, а других – шестеро. Як у тому скликанні, так і зараз з-серед членів міськвиконкому є по одному вірменину – М. Арутюнов і Л. Яжян.

У складі міського виконавчого комітету і тоді, і тепер є начальник органу внутрішніх справ – але різниця в тому, що міліцію зразка 15-річної давності очолював полковник Ю. Орос, а зараз В. Рябінчак, який обирався у період свого керівництва поліцією, у Берегові вже не працює, а переведений на аналогічну посаду в сусіднє Мукачево. Можливо, що найближчим часом відбудеться міськвиконкомівська рокіровка, бо недавно проскочила інформація, що склад є надто розбухлим і з‘явилося багато прогульників. Непогана владна новина.

Ось така картина про якісний склад та кількість членів міськвиконкому 2002 року.  

Михайло СИНЬООКИЙ

 

04 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів