Закарпатець відстояв у суді своє право мати 2 закордонні паспорти — України та Угорщини

Закарпатець відстояв у суді своє право мати 2 закордонні паспорти — України та Угорщини
Історія одного угорця із Закарпаття, який вирішив відстоювати своє подвійне громадянство.

 

"На початку квітня 2017 року я писав про те, що українські прикордонники почали складати протоколи про адміністративне правопорушення на громадян України, які хочуть перетнути державний кордон з угорським закордонним паспортом.

Один із таких протоколів про адміністративне правопорушення надійшов на розгляд до «славнозвісного» берегівського судді та щирого українця Гал Лайоша Лайошовича, який дійшов висновку, що потрібно притягнути до адміністративної відповідальності нашого угорського земляка за те, що він «насмілився» відкрито заявити про своє подвійне громадянство та використовувати свій угорський закордонний паспорт. При цьому, суддя Гал Л. Л. не надто переймався тим, що за діяння, яке інкримінувалося моєму клієнту – пред’явлення громадянином України під час проходження прикордонного контролю свого паспорта громадянина Угорщини для виїзду за кордон, закон не передбачає відповідальності, ані адміністративної, ані кримінальної. Незважаючи на це, суддя Гал Л. Л. все ж визнав мого клієнта винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 2041 КУпАП.

Мій клієнт вирішив не зупинятися і добиватися справедливості, тому ми оскаржили винесену Берегівським районним судом Закарпатської області постанову до апеляційного суду Закарпатської області.

Суд апеляційної інстанції уважно вислухав наші доводи та дійшов висновку, що мій клієнт не порушував закон, у зв’язку з чим постанову Берегівського районного суду Закарпатської області було скасовано, а провадження у справі – закрито у зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Дорогі українці ніколи не здавайтеся і завжди добивайтеся правди та справедливості!"

Про це у Фейсбуці написав Едуард Пуканич.

 

29 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів