8 фактів, як цукор впливає на людину

8 фактів, як цукор впливає на людину
Вживання тістечок та цукерок приносить короткочасне задоволення. З часом наслідки “солодкого” життя позначаються не лише на талії.

 

Видання TIME назвало 8 неприємних фактів про вплив цукру на людину, пише 24tv.ua.

Зниження активності мозку

Фруктоза активізує центр винагородження мозку, який з часом може негативно позначитись на вашій працездатності та пам’яті.

Підняття апетиту

Та ж сама фруктоза може впливати на відчуття ситості, через що жодні солодощі не втамує вашого голоду.

Старіння шкіри

Надлишок цукру перешкоджає відновленню колагену, який відповідає за пружність шкіри.

Ожиріння тіла

Оскільки печінка має вроджену здатність перетворювати цукор в енергію, то фруктоза, що залишається, перетворюється на жир. Також цукор може спровокувати розвиток діабету другого типу та серцево-судинні захворювання.

Страждають клітини організму

Фруктоза пришвидшує звичайний процес окислення клітин. Як результат, протеїни, тканини та органи можуть пошкоджуватись. Це може призвести до пов’язаних з серцем хвороб, включаючи захворювання печінки, ниркову недостатність і катаракту.

Залежність від солодкого

Вживання цукру веде до вивільнення допаміну – нейропередавача, що змушує нас хотіти ще. Оскільки рецептори нейронів стимулюються, люди потребують більшої дози допаміну, щоб отримати такий же заряд, як до цього.

Виникнення стресу

Вживання солодкого в стресових ситуаціях лише підживлює його. Адже цукерки можуть знизити рівень стресового гормону кортизону на найближчий час. Але якщо продовжувати їсти солодке – ви збільшите ризик імунорезистентності. Тобто клітини організму менше реагуватимуть на інсулін. А це призводить до стресу тіла зсередини.

Енергія підстрибує, а потім різко падає

Очищені вуглеводи у хлібі та пасті, наприклад, швидко викидають глюкозу в кров. Тож ви можете почуватись дуже енергійно, аде недовго. Цей скачок бадьорості може зробити вас більш млявим пізніше.

Джерело: fakty.ictv.ua

 

29 червня 2017р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів