В Ужгороді провели тренінг із запровадження щоденного моніторингу споживання енергоносіїв

В Ужгороді провели тренінг із запровадження щоденного моніторингу споживання енергоносіїв
Навчальний тренінг із запровадження щоденного моніторингу споживання енергоносіїв у бюджетних установах Ужгорода у рамках впровадження системи енергомоніторингу пройшов напередодні в культурно-історичному комплексі «Совине гніздо».

 

Розпорядженням міського голови Ужгорода Богдана Андріїва затверджено план заходів із впровадження енергетичного менеджменту в бюджетних установах, організаціях та комунальних підприємствах міста і власне перелік, де саме буде проводитися енергоменеджмент.

В Україні є ряд програм, які дають змогу вести енергомоніторинг у містах. Для ведення обліку, аналізу та контролю споживання енергоресурсів Ужгород обрав програму «Енергобаланс», яка автоматизує процедуру подачі та аналізу споживання енергоносіїв в усіх закладах та на всіх об'єктах, які моніторяться.

Програма розроблена так, що не потребує встановлення ніякого додаткового програмного забезпечення. Подання даних займає 2-5 хвилин роботи в день у мережі Internet для внесення показів лічильників. Усі інші операції проходять автоматично, що виключає людський фактор.

Щоденний моніторинг споживання енергоносіїв дасть можливість запровадити їх раціональне використання і головне – заощадити як мінімум 3% споживання.

Спеціаліст з енергозбереження та один із розробників програми «Енергобаланс» Дмитро Сакалюк під час семінару розповів про особливості програми та принципи її роботи для відповідальних осіб – керівників, завгоспів, працівників установ, які будуть підключені до системи щоденного енергомоніторингу, а це, для початку, – 62 бюджетні установи Ужгорода.

Із 1 серпня система діятиме в тестовому режимі для налагодження роботи із внесення даних, а з 1 вересня її запустять у повноцінному режимі.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міськради

 

27 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів