Осінні Карпати просто не можуть не надихати творчих людей!

Осінні Карпати просто не можуть не надихати творчих людей!
Відкритий студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт» уже став іміджевою візитівкою Срібної Землі. Цьогоріч конкурс пройде в Закарпатті уже втретє — з 9 по 14 жовтня

 

Напередодні, 1 вересня, в Ужгороді стартував попередній відбір на відкритий студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт». Захід, що з першого дня гучно заявив про себе в культурних і громадських колах, отримав схвальні відгуки серед іменитих художників та мистецтвознавців не тільки України, а й зарубіжжя. Нині конкурс уже став іміджевою візитівкою Срібної землі й сприяє популяризації Закарпаття як центру сучасного мистецтва, в якому народжуються непересічні таланти й чудові ідеї.

Засновником і організатором конкурсу є культурно-мистецька фундація Brovdi Art. Цієї осені «Срібний мольберт» уже втретє пройде в Закарпатті – з 9 по 14 жовтня 2017 року. Час для яскравої мистецької події обраний не випадково – саме восени Карпати виглядають просто неперевершено, грають всіма кольорами фарб і не можуть не надихати творчих людей.

До участі у «Срібному мольберті» запрошуються студенти не лише українських, але й закордонних вищих навчальних закладів, які досягли 18-ти річного віку. Авторитетне журі оцінюватиме роботи учасників у трьох обов’язкових номінаціях: «Міський пейзаж», «Портрет» та «Імпровізація». За підсумками виконання конкурсних завдань журі визначатиме по три кращі роботи у кожній номінації. Призовий фонд за кожну кращу роботу становить 10 000 гривень. Крім дев’яти призерів в обов’язкових номінаціях, серед учасників визначатимуться лауреати спеціальних відзнак та премій від офіційних партнерів конкурсу (запрошення на виставки, аукціони, майстер-класи, в арт-резиденції тощо).

Найвищою відзнакою конкурсу є Гран-прі від засновників культурно-мистецької фундації «Brovdi Art». Лауреатами Гран-прі можуть стати від 1 до 3 конкурсантів, які отримають гранти на подорож до одного з культурно-мистецьких центрів Європи (Більбао, Мадрид, Париж, Відень, Рим, Мюнхен та ін.) й відвідання всесвітньовідомих  музеїв та галерей.

Усі конкурсанти отримають сертифікати учасників та цінні подарунки. Конкурсні роботи учасників будуть надруковані у художньому каталозі та експонуватимуться на виставках.

Оргкомітет заходу забезпечує безоплатне проживання, харчування і транспортування учасників у межах конкурсної програми; надання локацій, полотен, мольбертів і реквізиту для виконання конкурсних робіт; культурно-екскурсійну програму.

Підтримку та сприяння у проведенні заходу надають генеральні, інформаційні та інші офіційні партнери конкурсу. Зокрема, партнерами конкурсу є: куратор і мистецтвознавець Ігор Абрамович, Фонд Анатолія Криволапа, галерея Voloshyn Gallery, Інститут проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, Фонд культурних ініціатив ArtHuss, фундація Stedley Art Foundation, нідерландська компанія Royal Talens, дизайн-студія Sergey Makhno Architects, Українська транспортна страхова компанія UTICO, культурно-мистецькі портали ArtsLooker, Chernozem, Cultprostir, Art Ukraine, готельний комплекс «УнгварЪскій», а  також провідні закарпатські теле- та радіоканали – Телерадіокомпанія «Тиса», телеканал «М-студіо», радіо «Закарпаття ФМ», «Версія ФМ», «Світ ФМ», «Слатіна» та інші.

Заявки-анкети для участі у конкурсі приймаються з 1 по 24 вересня включно. Зареєструватись онлайн, а також отримати детальну інформацію про умови конкурсу можна на сайті www.molbert.brovdi.art.  Контакти оргкомітету: 88000 м. Ужгород, вул. Жупанатська, 1, офіс 7. Тел.: +38 (063) 101-33-13. E-mail: [email protected]. Конкурс на Фейсбук: facebook.com/pg/Brovdi.Art/posts/, facebook.com/silver.easel. 

Для довідки:

Brovdi Art – культурно-мистецька фундація, яка ставить за мету формування сучасного арт-простору, втілення інноваційних творчих ідей та проектів. Профіль діяльності Brovdi Art – сприяння творчій діяльності митців, пошук та підтримка молодих талантів; заснування художніх музеїв, експозицій і галерей; організація конкурсів, виставок, пленерів, майстер-класів; популяризація класичного та сучасного образотворчого мистецтва. Крім того, інформаційна та культурно-просвітницька діяльність у мас-медіа та соціальних мережах.

Студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт» заснований як загальнонаціональний культурно-мистецький захід у 2016 році. Уперше він пройшов восени 2016 року: у мистецькому змаганні юних талантів взяли участь 44 студенти з 22 вузів 13 регіонів України (детальніше див. на https://molbert.brodi.art/2016/). Другий конкурс відбувся у квітні 2017-го, на участь у ньому подали заявки майже 350 претендентів із 67 внз України, Македонії та Угорщини. Участь у другому «Срібному мольберті» взяв 51 студент, конкурс на одне місце склав 7 осіб (детальніше див. на https://molbert.brovdi.art/). 

Джерело: Прес-центр конкурсу «Срібний мольберт» і фундації Brovdi Art

 

02 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів