12 врятованих соколів заживуть у просторому вольєрі Національного природного парку «Синевир»

12 врятованих соколів заживуть у просторому вольєрі Національного природного парку «Синевир»
Працівники Київської митниці ДФС передали до Національного парку «Синевір» 12 врятованих соколів.

 

Унікальний просторий вольєр у Національному природному парку «Синевір» отримали врятовані митниками 12 соколів, яких намагалися незаконно вивезти за межі України. Майже рік птахи знаходилися на відповідальному зберіганні в одному зі спеціалізованих закладів Київщини, а відтепер отримали нову домівку.

Нагадаємо, 12 соколоподібних птахів приховували від митників у дерев’яних і пластикових коробках, непристосованих для переміщення живих тварин.

Громадяни, які контрабандою вивозили їх за межі України, для проходження митного контролю самостійно обрали спрощену систему «зелений коридор», чим автоматично засвідчили, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення за митну територію України.

Птахів було виявлено після проходження багажу через рентген-апарат служби авіа-безпеки під час здійснення митного контролю багажу.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації та документів на право переміщення живих тварин, а саме дозволу CITES, документів про право набуття тварин, ветеринарного свідоцтва – перевізники не мали, до моменту перетину ними «білої лінії» до інспекторів митниці не зверталися.

Згідно з Конвенцією „Про Міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення” CITES, живі тварини (соколоподібні птахи) обмежені у переміщенні через митний кордон України.

Державна фіскальна служба України

 

27 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів