Впевнений поступ закарпатця з Ясіня до Зимової Олімпіади

Впевнений поступ закарпатця з Ясіня до Зимової Олімпіади
Іван Ковбаснюк демонструє вищий клас на змаганнях у Чилі, а закарпатські збірники знову готуються в Кострині.

 

Наш майбутній олімпієць – гірськолижник Іван Ковбаснюк повернувся додому в рідні Ясіня з далекого Чилі, де в ході підготовки до Олімпіади у складі збірної України змагався на престижних змаганнях Південноамериканському кубку на схилах чилійських Анд.

Нагадаємо, що Іван вже має ліцензії на майбутню Зимову Олімпіаду у двох дисциплінах – швидкісному спуску та комбінації, й також не проти отримати право презентувати нашу країну ще у супер- та слаломі-гіганті.

Як зауважив наш спортсмен: «У швидкісному спуску ще більше покращив свої показники, а в комбінації серед більш ніж сотні спортсменів показав 16-й час. Під час спуску вперше в своїй кар’єрі пролетів у повітрі більш, ніж 60 метрів. Навіть тренери провідних європейських команд були вражені й висловлювали компліменти нашому наставнику Тимофію Єршову щодо мого виступу.».

Невдалим Іван вважає свій виступ у слаломі-гіганті: «Структура снігу в чилійських Андах трохи інакша, ніж у Європі, тож не вгадали з мазями – лижі не ковзали як слід, та й у день змагань з цієї дисципліни почувався не дуже добре, тож показати хороший результат не вдалося».

Іван зазначив, що це вже його другий візит до Чилі й швидко адаптувалися до зміни часового поясу. Наша збірна ще й  тренувалися на одній трасі з гірськолижниками збірної Словенії, багато з яких були переможцями етапів чемпіонату світу, зокрема такі відомі особистості як гірськолижниця Ілька Штугець, інші представники чоловічої збірної команди Словенії: «Для нас насамперед дуже важливо в психологічному плані було те, що й ми показали, що не пасемо задніх в цьому спорті, кілька разів випережав словенців під час спуску– це дуже важливо у психологічному плані, повірити в себе, що можемо конкурувати з  провідними гірськолижниками світу».

Вже 29 вересня Іван відправиться до Австрії, де за місяць пройде етап кубка світу зі слалому-гіганту. Тож побажаємо нашому гірськолижнику успіху та перемог у майбутніх стартах. 

А наша збірна краю гірськолижників та сноубордистів, які також входять до складу збірних України (юнацької та дорослої) у с.Кострино (Великоберезнянський район) під орудою відомого тренера Яна Чернея (наставник двох наших олімпійцій – сноубрдистів Йосипа Пеняка та Аннаарі Данча-Чундак) з 24 вересня проводять заключний четвертий передсезонний літній збір з фізпідготовки, який триватиме до 3 жовтня. Як повідоми тренер Я.Черней: «Далі ж на нас чекають ще три зимові цикли підготовки – з лижами та сноубордами, а вже потім демонструватимемо свої здібності на різних офіційних змаганнях».

Роман СЕНИШИН

 

28 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів