Вісім продуктів, які допоможуть вам спати краще

Вісім продуктів, які допоможуть вам спати краще
Чи знаєте ви, що деяка їжа, яку ви споживаєте на ніч, може спровокувати безсоння? Це зокрема, жирні, смажені та перчені страви.

 

А чи існують продукти, які забезпечать вам спокійну ніч?

Є, і їх досить багато. Їх перераховує експерт зі сну Ніл Робінзон для видання Healthy Magazine.

Банани

"Вони мають природно високу кількість амінокислоти триптофану, яка допоможе вам боротися з безсонням, – говорить Робінсон.

Крім того, вони містять високий рівень магнію і калію, які розслабляють м'язи".

Мигдаль

"Як і банани, мигдаль містить триптофан та м'язово-розслабляючий магній. А високий вміст білка в них вам почувати себе ситим всю ніч", – каже спеціаліст.

Овес

"Вівсяні каші та пластівці – не тільки гарний сніданок. Вони містять широкий спектр вітамінів і мінералів, які спільно працюють, щоб підтримати релаксацію, – зазначає Ніл.

Вівсянка є природним джерелом мелатоніну, – гормону, який регулює наші цикли сну та пробудження, – і може допомогти "відчалити" у мирний сон".

Вишня

Вони також містять мелатонін. Плюс, звичайно, вони дуже смачні.

"Вишні також містять антиоксиданти, такі як антоціани, які працюють разом із мелатоніном, щоб допомогти зберегти глибший сон", – каже Робертсон.

Арахісове масло

Арахіс містить ніацин, форму вітаміну B3, яка допомагає виробляти серотонін, – гормон, відповідальний за наші настрої, – стверджує експерт.

Таке масло також багате хорошими жирами, які допомагають довше відчувати ситість, а значить ви не прокинетеся вночі голодним та не нападете на холодильник.

Тепле молоко

"Молоко багате вже згадувану амінокислоту триптофану, високий вміст кальцію у ньому також регулює вироблення мелатоніну, а його тепло забезпечить заспокійливий ефект, який часто призводить до швидшого сну", – пояснює спеціаліст.

Ромашковий чай

Ніл Робертсон нагадує, що "ромашковий чай підвищує рівень амінокислоти гліцину в організмі та змушує наші м'язи розслабитися".

Крім того, антидепресантні ефекти гліцину допоможуть заспокоїти будь-які стресові думки, які впливають на ваш сон. "Спробуйте ромашковий чай з чайною ложкою меду і нехай це будуть ваші найсолодші ліки", – радить Ніл.

Авокадо

"Завдяки високому вмісту магнію, авокадо може бути саме тим, що вам потрібно, –стверджує Робінсон. – Дослідження показують, що магній знижує рівень кортизола, "гормону стресу", який може підвищувати дратівливість і шкоду якості сну".

Всі світлини Depositphotos

Джерело: life.pravda.com.ua

 

10 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів