З чого отримують цукати та чому вони різнокольорові?

З чого отримують цукати та чому вони різнокольорові?

 

Багато людей, дотримуючись правильного харчування, виключають з раціону деякі типи продуктів, наприклад жири та солодощі. Така стратегія не є абсолютно правильною, адже людський організм має потребу у всіх типах корисних речовин, навіть солодке в помірній кількості буде корисним. Якщо ви часто відчуваєте потребу в солодкому слід подумати про більш корисні продукти, ніж класичні цукерки, шоколадки, тістечка і випічка.

Всупереч думці більшості людей не всі солодощі є шкідливими, можна підібрати продукти, які задовольнятимуть потребу організму в глюкозі і при цьому будуть приносити користь. Одним із таких корисних типів солодощів є цукати. Вони містять цукор, тому що обробляються в цукровому сиропі, і одночасно містять багато корисних вітамінів та мінералів. У натуральних цукатах не використовуються барвники, їх колір обумовлений кольором фруктів, ягід та овочів, з яких вони виготовлені. Кількість цукру невелика.

Перевірити їх на якість дуже просто, достатньо кинути один або кілька кубиків у киплячу воду, якщо вода не забарвилася і цукат не зменшився в розмірах, значить це натуральний продукт.

Історія появи цукатів

Точно не відома точна дата появи цих натуральних солодощів, відомо лише те, що вони з'явилися на сході і спочатку виготовлялися з цитрусових. Завдяки простий технології виготовлення їх можна було робити у домашніх умовах. Завдяки великій калорійності та вмісту солодкого цукру вони набули широкої популярності. Ще одним фактором популярності цукатів є тривалий термін зберігання, якщо дотримуватися правильного температурного режиму.

Технологія виготовлення цукатів

Справжні та правильно приготовлені цукати виготовляються з натуральних фруктів, які попередньо подрібнюються та варяться у цукровому сиропі, він є природним консервантом, кілька разів, а потім висушуються. Фруктам надається форма, кубиків, слайсів, соломок, кілець, часточок, в деяких випадках фрукти або ягоди можуть залишити цілком, наприклад якщо вони дрібні, або передбачається, що вони зменшуватися в процесі обробки або висушування. Вже подрібнені фрукти поміщаються в готовий цукровий сироп, де кип'ятяться, процедура кип'ятіння повторюється кілька разів, після чого майже готові вироби вирушають сушиться при кімнатній температурі. Купити натуральні та якісні цукати ви можете на сторінці https://wellnut.com.ua/ua/tsukaty/ з доставкою до Києва та по Україні.

Технологія приготування однакова для всіх фруктів, незалежно від їх розміру та кількості вмісту рідини. За бажання їх можна зробити самостійно в домашніх умовах. Але доступні до реалізації в нашому інтернет-магазині Wellnut не поступаються якістю домашнім виробам. Вони виготовлені виключно з натуральних фруктів, завдяки чому зберігають усі вітаміни та корисні мінерали. Для кожного типу плодів час варення в сиропі та висушування різні.

Чому цукати різнокольорові

Колір цукату залежить від кольору фруктів з якого він виготовлений. Наприклад цукати оранжевого кольору виготовляються з апельсина або мандарину, ананасові вироби мають світло-жовтий колір, яблучні в залежності від сорту можуть бути зеленими, білими або рожевими. Популярністю користуються мікси, які складаються з різнокольорових шматочків фруктів, зазвичай вони реалізуються у вигляді кубиків. У виняткових випадках у процесі приготування можна використовувати барвник натурального походження.

 

11 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів