Реалізація заходів обласної Програми дала можливість зберегти аеропорт «Ужгород» і фахівців авіації

Реалізація заходів обласної Програми дала можливість зберегти аеропорт «Ужгород» і фахівців авіації
Про це і більше – у проекті рішення «Про хід виконання Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2017 – 2020 роки», що вноситься на розгляд депутатів облради.

 

 Замовником та відповідальним виконавцем з виконання цієї Програми є ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород».

 Програма передбачала реалізацію заходів, спрямованих на збереження діяльності найзахіднішого аеропорту держави, забезпечення його сертифікаційної придатності та фінансову підтримку підприємства.

Так, впродовж минулого року відповідно до Програми забезпечено фінансування на придбання меблів, обладнання, палива та пально-мастильних матеріалів, обслуговування техніки, проведення навчання персоналу авіапідприємства, погашення заборгованості із заробітної плати працівникам аеропорту і за спожиті комунальні послуги та енергоносії, реалізацію проекту з капітального ремонту штучної злітно-посадкової смуги тощо.

         На сьогодні ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» є дієздатним підприємством, що підтверджується відповідними сертифікатами, свідоцтвами та посвідченнями, на підставі яких забезпечується посадка, зліт та обслуговування повітряних суден і пасажирів.

        Паспортом Програми визначено фінансування за рахунок коштів обласного бюджету, державного бюджету та доходів підприємства, всього – 214952,9 тис  грн, у т.ч. з обласного бюджету – 47170,2 тис грн, державного бюджету (державний фонд регіонального розвитку) – 167491,7 тис грн.

         На 2017 рік було визначено фінансування за рахунок коштів обласного бюджету, державного бюджету та доходів підприємства, всього – 27167,9 тис грн, у т.ч. з обласного бюджету – 15090,2 тис грн, державного бюджету (державний фонд регіонального розвитку) – 12016,7 тис грн.

       Фактично торік  заходи Програми профінансовано на загальну суму 17285,2 тис  грн, у т.ч. капітальні вкладення на загальну суму 12526,9 тис грн за рахунок коштів: державного бюджету (державний фонд регіонального розвитку) –  11093,7    тис грн, у т.ч. капітальні вкладення  –  11093,7 тис грн на реалізацію проекту з капітального ремонту штучної злітно-посадкової смуги аеродрому; обласного бюджету – 6161,6 тис грн , у т.ч. капітальні вкладення – 1433,2 тис грн, а саме на:капітальний ремонт штучної злітно-посадкової смуги аеродрому – 1233,2 тис грн.; придбання оргтехніки для автоматизованої системи реєстрації пасажирів і організації перевезень пасажирів – 200,0 тис грн.; власні кошти підприємства – 29,9 тис грн.

Як зазначає директор департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА Едуард Маляр, реалізація заходів Програми дала можливість зберегти дієздатність підприємства, забезпечити дотримання вимог сертифікаційної придатності аеропорту та його служб, збереження робочих місць та фахівців авіаційної галузі, недопущення заборгованості із виплати заробітної плати, оплати за спожиті комунальні послуги та енергоносії, забезпечити приймання та відправлення повітряних суден, що виконували чартерні рейси. Він також повідомив, що 20 вересня 2017 року подано заявку на сертифікацію Європейським агентством з безпеки польотів (EASA). І вже  10 жовтня надійшла  інформація про прийняття цієї  заявки та присвоєння їй реєстраційного номера EASA.

Джерело: Прес-служба Закарпатської облради

 

01 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів