Депутати закарпатської Хустщини приймуть завтра низку "державних рішень"

Депутати закарпатської Хустщини приймуть завтра низку "державних рішень"
Вчора в Хустській районній раді відбулося засідання президії районної ради під головуванням голови ради Юрія Іванчо. Під час засідання членами президії було обговорено питання порядку денного, які виноситимуться на засідання десятої сесії Хустської районної ради 7 скликання, яке відбудеться 28 лютого.

 

Відзначено, що на черговій сесії районної ради планується розглянути 19 питань порядку денного, а саме: звіт голови ради про свою діяльність за пророблений період, про утворення інклюзивно-ресурсного центру у районі, про затвердження типового Статуту закладу загальної середньої освіти Хустського району, інформація про пенсійне забезпечення населення Хустського району станом на 1 січня 2018 року, інформація про стан надання субсидій мешканцям Хустського району на 2017-2018 опалювальний період та інші.

Стосовно утворення інклюзивно-ресурсного центру, то учасниками засідання було одноголосно вирішено довивчити дане питання до наступного пленарного засідання сесії Хустської районної ради, ретельно вивчивши його на засіданнях постійних депутатських комісій.

Президія районної ради обговорила і питання пенсійного забезпечення населення, оскільки із введенням в дію Пенсійної реформи, яка нещодавно запрацювала в Україні, у цій галузі відбулося багато змін, незрозумілих як для населення, так і районних обранців зокрема. Про всі ці нюанси говоритиметься на постійних депутатських комісіях та на сесії районної ради.

Учасники президії уважно вивчили і питання реформування первинної ланки медичної допомоги та стану реформування стоматологічної медицини в Хустському районі, що зобов’язує нас зробити медична реформа, яка вже вступила в дію. «ЦПМСД повинен перетворитися у неприбуткове підприємство. На сесії районної ради потрібно затвердити порядок реформування. Процес уже запущено та його потрібно легалізувати», - відзначено учасниками президії.

З 1 квітня повинен розпочатися процес підписання договорів між конкретними лікарями та пацієнтами відповідно до реформи.

Обговорено президією і питання децентралізації – ще однієї реформи, яка повинна бути виконана по всій країні до кінця року. Над опрацюванням перспективного плану створення ОТГ у Хустському районі робоча група працювала злагоджено, оперативно та продуктивно. Було почуто думку громадян, думку міста Хуста та голів сільських рад. Відзначено, що 10 громад у Хустському районі можуть претендувати на центри ОТГ. Та чітких пропозицій стосовно прийняття рішень робоча група не приймає, вона має право лише рекомендувати ті чи інші пропозиції.

На президії було узгоджено всі питання порядку денного, що пропонувалися до розгляду на сесії і, таким чином, рекомендовано внести дані питання на розгляд сесії.

Джерело: Khust.Today

 

27 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів