Москаль: Дехто із заїжджих «реформаторів» вважає створення ОТГ золотою рибкою, яка приносить гроші

Москаль: Дехто із заїжджих «реформаторів» вважає створення ОТГ золотою рибкою, яка приносить гроші
У 2016-му субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (ОТГ) для всієї України становила 1 мільярд гривень, у 2017-му – 1,5 мільярда гривень, а у 2018-му запланована в сумі 1,9 мільярда гривень.

 

– Тобто за три роки загалом по країні передбачено 4,4 мільярди гривень для всіх ОТГ, – наголошує Геннадій Москаль. – І коли на Закарпаття прибуває якийсь заїжджий координатор офісу реформ (який не є навіть представником урядової структури) й говорить, наче Закарпаття у випадку об’єднання громад за три роки отримало би близько 1,5 мільярда гривень інфраструктурної субвенції, то відповідально заявляю, що це повна брехня. Третину від загальної суми субвенції не отримала і завідомо не може отримати жодна область.

Інфраструктурна субвенція для ОТГ розподіляється за формульним розрахунком і залежить від чисельності населення. Причому з кожним роком цифра формульного розрахунку стає дедалі меншою.

Нижче наводимо таблицю з розбивкою інфраструктурної субвенції по ОТГ Закарпаття протягом 2016 – 2018 років. У 2016-му дві ОТГ отримали 15 мільйонів гривень, у 2017 три ОТГ отримали 14,5 мільйонів гривень, а цього року шість ОТГ отримають 15,9 мільйонів гривень (поки що вони не отримали нічого). Подивіться, наскільки зменшилися суми субвенції для Тячівської та Вільховецької ОТГ, які отримують кошти вже третій рік. Якщо на суму субвенції не впливає навіть кількість новостворених ОТГ, значить гроші в держбюджеті закінчуються.

Дехто із заїжджих «реформаторів» вважає створення ОТГ золотою рибкою, яка приносить гроші. Мушу сказати відверто, що цю золоту рибку давно засушили на тараньку й випили з пивом. Тому грошей для ОТГ буде все менше й менше, а через кілька років вони припиняться зовсім.

moskal.in.ua

 

05 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів