Закарпаття. Як митниця могла довірити будівельні роботи на кордоні "незрозумілій фірмі"?

Закарпаття. Як митниця могла довірити будівельні роботи на кордоні "незрозумілій фірмі"?
Депутати Закарпатської облради разом із головою ОДА цього просто не розуміють...

 

Минулий місяць міжнародне співробітництво України з Європейським Союзом запам’яталось гучною заявою, неприємною, в першу чергу для України. ЄС ухвалив рішення закрити програму реконструкції пунктів пропуску на західному кордоні України, розпочатому ще у 2014 році.

Причини – затримка та неефективне використання коштів українською стороною щодо реконструкції та відкриття нових пунктів пропуску. В результаті Україна втратила майже 30 млн. євро.

Подія набула широкого обговорення як серед українців так й політиків. Наслідки неспроможності завершити проект, відчуло і Закарпаття. На останньому засіданні сесії обласної ради цьому питанню депутати приділили важливу увагу. Чому так трапилось присутнім намагався тоді пояснити керівник Закарпатської митниці державної фіскальної служби, яка займалась реалізацією проекту.

Не зважаючи на всі аргументи представника митниці, депутати так і не змогли зрозуміти чому до сьогодні результату, а саме завершення реконструкції пунктів пропуску, так і не має. Свою думку з цього приводу озвучив очільник облдержадміністрації, який не розуміє як митниця довірила будівельні роботи незрозумілій фірмі, яка не впоралась з своїм завданням.

Натомість словацьке підприємство, яке займалось реконструкцією пункту пропуску «Вишнє-Нємецьке», де вже є результат, так і не змогло отримати дозвіл на модернізацію пункту пропуску Ужгород.

Зрештою закарпатських депутатів була жорсткою, вони звернутись до правоохоронних органів щодо бездіяльності посадових осіб митниці та до керівництва ДФС з проханням звільнити службову особу яка безпосередньо несла відповідальність за втілення проекту.

Однак навіть такими діями не повернути втрачені кошти, які мали в першу чергу спростити життя пересічних українців, перетинаючи кордон з країнами Європейського Союзу.

Джерело: М-Студіо

 

11 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів