Угочанська Лоза-2018: чим дивували і чим частували у Виноградові

Угочанська Лоза-2018: чим дивували і чим частували у Виноградові
Сьогодні у м. Виноградів у парку Перені відбувся фестиваль виноградарів та виноробів «Угочанська Лоза-2018».

 

Свято видалося доволі колоритним, яскравим і дійсно масовим. І хоч основне дійство відбувалося сьогодні, але важлива частина фестивалю, а саме визначення переможців «винних номінацій», пройшло напередодні. Отже за підсумками роботи фахового журі з України, Угорщини та Франції з 57 зразків вина від виноградівських виробників були обрані кращі серед білих та червоних сухих, десертних та ізабельних вин, а також визначено «Вибір туристів». Показово, що серед конкурсантів дві перемоги в одній з номінацій здобула жінка-винороб!

Сьогоднішнє дійство почалося зі святкової ходи з центра міста до парку Перені. Дівчата на конях, виноградна лоза, національне вбрання, троїсті музики – усе це створювало чудову атмосферу закарпатського фестивалю.

На головній фестивальній сцені представники оргкомітету нагородили переможців, а всіх присутніх привітали почесні гості – очільники обласної та місцевої влади, дипломати, поважні гості зі Словаччини, Румунії та Угорщини.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль подякував виноградівцям за збереження виноробних традицій та організацію одного з найколоритніших закарпатських фестивалів.

Далі сцену віддали артистам – учасникам кращих колективів області!

Відвідувачі фестивального містечка могли оглянути імпровізовані садиби з різних куточків Виноградівщини, де місцеві ґаздині пропонували найсмачніші автентичні страви. Настрій підтримували музики та вокальні колективи, а майстри та майстрині презентували свої кращі вироби ручної роботи, зокрема у техніці розпису каміння, мережева, різьби по дереву тощо.

Дітей розважали атракціонами, можливістю погратися зі свійськими тваринами, іграми та конкурсами. Дорослі ж були у захваті від фестивальної кухні, аромати якої, здається, поглинули увесь Виноградів.

Фестиваль та його концертно-розважальна програма тривали до пізнього вечора. Вже наступного року Виноградів запросить тисячі туристів та мешканців краю на 14-ту «Угочанську Лозу».

uzhgorod.net.ua

 

06 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів